Kaostan Türkiye Kupası'na

TRABZON (İHA) - Bu sezonun 3. haftasında olaylı Fenerbahçe maçı sonrasında Başkan Özkan Sümer'in istifası ile biranda kaos içerisine giren, kongrede aday çıkmaması üzerine kongre süreci ertelenen, yönetim ve teknik direktör değişiklikleri yaşayan Trabzonspor, final oynadığı Türkiye Kupası'nı kazanırken, gözünü şampiyonluğa dikti.

Özkan Sümer'in 5 Eylül 2003'te istifası ile birlikte yönetimde sorunlar yaşayan ve kongreye kadar başkan adayını bir türlü belirleyemen Bordo Mavililer, 4 Aralık'ta Samet Aybaba'nın istifası ile bu kez teknik direktör sorunu yaşadı. Teknik Direktör sorununu Turgay Semercioğlu ile çözen Trabzonspor, 22 Aralık'taki kongrede başkanlığa ise Atay Aktuğ'u seçti. 2. devreye Semercioğlu ile başlayan Aktuğ yönetimi alınan kötü sonuçlardan sonra teknik direktör Turgay Semercioğlu'nun 3 Şubat'ta istifası ile takımın başına Ziya Doğan'ı getirdi. Takımın başına geldiği günden beri hem ligde hemde kupada oynadığı 16 maçta 1 beraberlik, 15 galibiyet alarak yenilgi yüzü görmeyen Doğan, Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliğini 4-0'lık net bir skor ile yenerek aldığı başarılı sonuçları Türkiye Kupası ile süsledi ve teknik direktörlük yaşantısında da ilk resmi kupasını kazanmış oldu.

Reklam
Reklam

Sezonun ilk yarısındaki olumsuzluklara rağmen başarılı bir performans sergileyen Trabzonspor, bu sezon oynadığı 32 lig karşılaşmasında 22 galibiyet 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 71 puan toplamayı başaran Bordo Mavililer, gerilerden gelerek 2. sıraya yerleşerek lider Fenerbahçe'nin 2 puan arkasında şampiyonluğu kovalar hale geldi.