Kapadokya Nevşehirspor Sportif Direktörü Sami Akyüz:

Kapadokya Nevşehirspor Kulübü Sportif Direktörü Mahmut Sami Akyüz, Nevşehir’de futbol alt yapısı bakımından son yıllarda...

Kapadokya Nevşehirspor Kulübü Sportif Direktörü Mahmut Sami Akyüz, Nevşehir’de futbol alt yapısı bakımından son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kapadokya Nevşehirspor Kulübü Sportif Direktörü Mahmut Sami Akyüz yaptığı açıklamada, kulüp olarak futbol başta olmak üzere birçok branşta ve kategorilerde faaliyetlerde bulunduklarını belirterek özellikle Futbol Temel Eğitimi anlamında Nevşehir’de önemli eksiklerin olduğuna inandıklarını kaydetti. Bu konuda eksikliği gidermek amacıyla Futbol Akademisi açtıklarını ve gençlerin Futbol Temel Eğitimi almaları için büyük katkı sağladıklarını ifade eden Akyüz: “Dolayısıyla sırasıyla A Takım, U15 ve U19 maçlarını dikkate aldığımızda 8 maçlık galibiyet serisi yakalamamız ve bu galibiyetlerin oluşturduğu 8 maçlık serinin farklı kategorilerdeki takımlarımızın aynı inanç ve kararlılıkta olması, sahaya fair-play ruhu ile kazanma arzusu içinde çıkmaları ve bunu da sonuca yansıtmaları bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Oynanan bu 8 maçlık, galibiyet serisinde takımlarımız rakip kalelere toplam 27 gol atarak, sadece 4 gol görmüş ve bu 8 maçlık seride hiç kırmızı kart görmemişlerdir. Sonuç olarak istatistiklere baktığımızda, Kapadokya Nevşehirspor Kulübü’nün yaş gurubu fark etmeksizin bol gol atan, az gol yiyen ve sahada centilmen davranışlar sergileyen bir yapı oluşturulmaya çalışıldığı çok net anlaşılacaktır. Tabi ki bu bir süreç işi. Tüm takımlarımızın aynı mantalitede sahada olmaları birbirleriyle olan etkileşimleri sonucu ortaya çıkmaktadır. Futbol Akademimiz sporculara futbol eğitimi verdiğimiz merkez olmakla birlikte, tüm sporcularımızın bir araya geldiği buluşma noktası olmuş ve burada birbirlerine tecrübelerini aktarma şansı yakalamışlardır. Bu anlamda bizlere bu sıcak çalışma ortamını sağlayan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Nevşehir’de şu anda U19 futbol müsabakalarının oynandığını ve 6 takımın katılımıyla düzenlenen müsabakaların şehirdeki futbol alt yapısına önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Kapadokya Nevşehirspor Kulübü Sportif Direktörü Mahmut Sami Akyüz, şehirdeki futbol takımlarının genç sporculara daha fazla şans vermeleri gerektiğini vurguladı. Akyüz: “U15 liginde mücadele eden tüm takımlarımızı yürekten kutluyorum. Nevşehir’in genç takım maçlarında bu tür rekabete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Telekomspor Sağlıkspor’u 3-2, Kapadokya Nevşehirspor Telekomspor’u 3-2, Kapadokya Nevşehirspor Sağlıkspor’u 1-0 gibi skorlarla yenmeleri ilimizde aslında genç takımlarda da gelişim gösterdiğimizin göstergesi. Çünkü geçmiş yıllarda özellikle bu yaş guruplarında bir takım çıkar diğer takımlara fark atar ve maçlar böyle biterdi. Şimdi ise baktığımızda U15 ligine 6 takım katılıyor ve 3’ü şampiyonluğa oynuyor. Bu açıdan baktığımızda eskiye oranla olumlu işler oluyor ama bu sayıları artırmak zorundayız. Burada tüm kulüplerimize önemli görevler düşüyor. Diğer taraftan; Kapadokya Nevşehirspor Kulübü olarak, U15 liginde Şampiyon olan yürekli sporcularımı da canı gönülden kutluyorum. İnşallah il dışında yapılacak müsabakalarda Nevşehir Şampiyonu olarak ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: