Kapadokya'da 23 Nisan bereketi -23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinedeniyle bölgedeki konaklama merkezlerinde dolulukoranı yüzde 80'e ulaştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili, Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da turizmi hareketlendirdi. Tatil nedeniyle

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili, Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da turizmi hareketlendirdi. Tatil nedeniyle bölgedeki turistik tesislerin doluluk oranı yüzde 80'e yükseldi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinin, bölgede uzun süredir durgun geçen turizmi hareketlendirdiğini söyledi.

Rezervasyonlara göre bölgedeki turistik tesislerde ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının yüzde 80'ler seviyesine yükseldiğini belirten Durmaz, hafta sonundan itibaren doluluk oranının daha da artabileceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bu tür, hafta sonu ile birleştirilen tatil günlerinde bölge turizminin hareketlendiğini ifade eden Durmaz, yerli tatilcilere tatil günlerinde erken rezervasyon yaptırmalarını önerdi.

Tatil nedeniyle rezervasyon yaptıranların özellikle büyük şehirlerden olduğunu dile getiren Durmaz, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin'den Kapadokya bölgesine büyük ilgi olduğunu kaydetti.

Bölgede yerlilerin yanı sıra yabancıların da bulunduğunu belirten Durmaz, bu aralar Bulgaristan, Japonya, Güney Kore ve Brezilya'dan turistleri ağırlamakta olduklarını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: