Kapadokya'da 3 Balon Sert Iniş Yaptı: 41 Yaralı (2)

'HAVA PATLADI' Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü yakınlarında, hava koşullarının ani değişimi nedeniyle sert iniş yapan 3 sıcak hava balonunda

'HAVA PATLADI'
Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü yakınlarında, hava koşullarının ani değişimi nedeniyle sert iniş yapan 3 sıcak hava balonunda yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Nevşehir Devlet Hastanesi ve özel hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan 9'unun tedavilerinin tamamlandığı, bir süre kontrol altında tutulduktan sonra onların da taburcu edileceği bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri sıcak hava balonlarının pilotlarının ifadesini aldı. Pilotlardan biri verdiği ifadede, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Göreme'den kalkış yaptığımız 07.00 sıralarında hava oldukça dingindi. Meterolojik verilere göre kalkış yaptıktan bir müddet sonra önce sulu kar yağışı ardından da ters rüzgar aldık. Balonlar kontrolümüz dışı sürüklendikten sonda Ürgüp İlçesi Sofular Köyü yakınlarında sert bir iniş yaptık. Herhangi bir pilotaj hatası olmamıştır. Biz bu duruma 'Hava patlaması' diyoruz. Hava patlayınca böyle bir olay yaşadık" dedi.
Bazı görgü tanıkları da 2 balonun da Göreme- Ürgüp istikametinden ters rüzgar nedeniyle Kayseri il sınırına sürüklendikten sonra normal iniş yaptığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: