Kapadokya'da Atlı Dayanıklılık Yaz Kupası Yarışmaları Başladı

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından 21-23 Haziran tarihlerinde Kapadokya'da düzenlenen, “Atlı Dayanıklılık Yaz Kupası Yarışmaları.” başladı.Yarışma...

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından 21-23 Haziran tarihlerinde Kapadokya'da düzenlenen, “Atlı Dayanıklılık Yaz Kupası Yarışmaları.” başladı.

Yarışma alanı bölgede Nevşehir’in Avanos ilçe merkezi ile Çavuşin köyü, Nevşehir merkeze bağlı turistik Göreme ve Uçhisar beldeleri arasında peribacalarının yoğunlukta bulunduğu vadiler arasındaki patika yollarda yapılacak.

Yarışma iki ayrı kategoride yapılıyor. Birinci kategoride 25 kilometrelik lisans alma, diğer kategoride ise 55, 60 ve 80 kilometre dayanıklılık yarışmaları yapılıyor. Binici, atını ve kondisyonunu ayarlayıp, kategorisindeki mesafeyi zamanında bitirmeye çalışacak. 21 Haziran'da sınav ve denetimler yapıldı. 22 ve 23 Haziran'da yarışlar yapılıyor. Yarışmalara 43 yarışmacı katılıyor.

Reklam
Reklam

Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Taşkın Özdemir, federasyon 2013 yılı faaliyet programında yer alan Atlı Dayanıklılık Yaz Kupası Yarışmaları'nın her yıl olduğu bu yılda Kapadokya’da yapıldığını ifade etti.
Ulusal bir yarışma olduğunu ve lisans alma, 55 ,60 ve 80 kilometre dayanıklılık kategorilerinde yapıldığını kaydeden Özdemir, yarışmaların amacını atların dayanıklılığını sağlamak olarak belirtti.

Atlı dayanıklılığın binicilik yarışmaları içerisinde özel bir branşı temsil ettiğine vurgu yapan Özdemir, bu branşın dünyada da Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun disiplinleri arasında yer aldığını ve son 10 yılda büyük ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Ülkemizde halka yayılabilecek en uygun branşlardan birisi olarak kabul edildiğini ve bu yönde çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özdemir, bunun nedenini masrafını az ve halkın elindeki atlarla rahatlıkla yapılabilir olmasıyla açıkladı. Kapadokya’nın Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” olarak adlandırıldığını ve dünyada da böyle bilindiğini hatırlatan Özdemir, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bölgenin adından da anlaşılacağı üzere bu iş için en uygun yerlerden birisi. Zemin yapısı ve at potansiyeli ile ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılabileceği bir yerdir. Bölgede daha önce 2 kez Balkan Şampiyonası yapmıştık. Bundan sonra daha büyük yarışmalar yapmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Yarışmalarla bölgeyi ve ülkemizi dünyaya tanıtırken binicilik sporunu da yaygınlaştırmak istiyoruz. Bölgede yaşayan yabancılarda yarışmaya ilgi gösteriyor. Atlarıyla katılıyorlar, fotoğraflarını çektiriyorlar, gittiklerinde de tanıtımını yapıyorlar. Kapadokya’da da böyle yarışmaların yapıldığını çevrelerine anlatıyorlar."

Binicilik Federasyonu Nevşehir Temsilcisi Tevfik Ölmez ise, yarışmayla bölgenin tanıtımına katkıda bulunduklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda katılımcı sayısının artacağına inandığını ifade etti.
Ölmez, yarışmaya katılanların 43 kişi olduğunu ve bu rakamın ülke genelindeki yarışmalara bakıldığında iyi bir rakamı ifade ettiğini de belirtti.

Yarışmacılardan Almanya doğumlu ama yaşamını Amerika’da sürdüren, yılın birkaç ayını da Türkiye’de geçiren Susan World yaptığı açıklamada, “Böyle bir organizasyonda bulunduğum için mutluyum. Benim için gurur verici bir olay. Atım görünüş olarak çok iyi olmasa da Türkiye genelinde çok yarışlara katıldım. Yarışmayı duyunca katılıp lisans almak istedim.” dedi.

Reklam
Reklam

Cihat Tütel ise yaptığı açıklamada, “Biniciliğe arkadaşımın at çiftliğinde başladım. Çok zevkli bir iş. Lisans almak için Binicilik Federasyonu’nun yarışlarına katılıyorum. Bölgemizde, atlarımızda, parkurumuzda çok güzel. İyi bir yarış olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: