Kapadokya'da Festival hazırlıkları

NEVŞEHİR (İHA) - Kapadokya bölgesinde, iç turizm hareketliliğinin sağlanması amacıyla Nevşehir Valiliği, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti, KAPTİD, KARED ve TÜRSAB Bölge temsilciliğinin işbirliğiyle düzenlenecek "Kapadokya 2.Ulusal Yerel Medya Festivali"nin 14-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan doğal, kültürel ve tarihi birikimiyle Türk turizminin en önemli merkezleri arasında bulunan Kapadokya bölgesinin dış tanımının yanı sıra, iç turizme yönelik olarak da ciddi tanıtımın gerektiği inancında olduklarını söyledi

Reklam
Reklam

Vali Turhan, Kapadokya bölgesinde turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu kapsamda özellikle bölgede iç turizm hareketliliğinin istenilen düzeylere ulaştırılması amacıyla 2.'sini düzenleyecekleri "Kapadokya 2. Ulusal Yerel Medya Festivali"nin düzenleneceğini belirtti.

Vali Turhan, turizmde yerel medyanın önemi konusunun ele alınacağı bir panelinde düzenleneceği festival kapsamında, 81 ilden gelecek yerel medya mensuplarına Kapadokya'nın büyülü atmosferinde çeşitli geziler düzenleneceğini kaydetti.