Kapadokya’da ‘Kutlu Doğum’ vesilesiyle gökyüzünden insanlara gül attılar

Kapadokya bölgesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, sıcak hava balonunda ilahiler okunması ve gökyüzünden insanlara güller...

Kapadokya bölgesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, sıcak hava balonunda ilahiler okunması ve gökyüzünden insanlara güller atılması ile başladı.

Dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak kabul edilen peribacaları ile içinin oyulması ile yapılan kaya kiliseleri ve yer altı yerleşimleriyle Türkiye’nin önde gelen kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, sıcak hava balonunda ilahiler okunması ve güllerin gökyüzünden atılması ile başladı.

Reklam
Reklam

Nevşehir İl Müftülüğü’nce, Peygamber Efendimiz'in (sas) 1441. doğum günü dolayısıyla hazırlanan Kutlu Doğum etkinlikleri, merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan sıcak hava balonuna 'Kutlu Doğum Haftası ve Müslümanlar Kardeştir' yazılı pankartlarla gerçekleştirilen balon turu ile başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde balonun havalanacağı alana gelen Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları Ali Gülden ve Celalettin Altunkaya ile din görevlileri, öncelikle Peygamberimiz'in (sas) simgesi olarak kabul edilen gülleri, balon turu için gelen yabancı turistlere dağıttı.

Sonrasında Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla havalanacak olan balona binen Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları Ali Gülden ve Celalettin Altunkaya ile din görevlileri ve basın mensupları, Göreme başta olmak üzere Uçhisar, Ortahisar, Zelve-Paşabağları, Devrent Vadisi ve İbrahim Paşa gibi merkezler üzerinde uçtu. Uçuş sırasında Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya, gökyüzünden gül attı, din görevlileri ise ilahiler okudu.

Reklam
Reklam

Uçuş sonrası açıklama yapan Müftü Yakup Öztürk, Peygamber Efendimiz'in (sas) doğum yıldönümü dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Haftası’nın, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlattı. Öztürk, kendilerinin de Kapadokya bölgesinin simgelerinden olan balonda programı başlatarak, farklı bir etkinlik yapmak istediklerini kaydetti.

Öztürk, “İnananlar kardeştir, Müslüman Müslümanı yalnız bırakmaz, zulmetmez, haksızlık etmez, Müslümanı sever. İşte çok muhtaç olduğumuz bu mesajları insanlığa ulaştırmak için bu etkinliği vesile olarak kullanıyoruz. Kutlu doğumumuz hayırlı olsun.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: