Kapalı alanda sigaraya sıkı denetim

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kapalı mekanlarda içilmesi yasaklanan sigaranın yürürlükteki yasaklama kriterlerine uyulup uyulmadığı Toplum Sağlığı...

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kapalı mekanlarda içilmesi yasaklanan sigaranın yürürlükteki yasaklama kriterlerine uyulup uyulmadığı Toplum Sağlığı Ekipleri tararfından gece gündüz denetleniyor.
Düzce’nin Akçakoca ilçesi Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Başkanlığı ekiplerince Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları dahil olmak üzere bütün işletmelerde kapalı alanlarda sigara içilip içilmediği konusunda sıkı bir denetim yapılıyor. Toplum Sağlığı ve Emniyet işbirliği ile yapılan taramalarda gerekli yasal prosedürü yerine getirmeyen işyerlerine tutanak tutulup yasanın öngördüğü cezalar kesiliyor.
Sokakta ve bir işletme önünde içtiği sigara izmaritini yere atana 27 lira, kapalı mekanda içen kişiye 75 lira, İşletme sahibine ise bin liradan 5 bin liraya kadar para cezaları veriliyor. Tekraren aynı suçu işlediği tespit edilen işyeri sahipleri için 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası uygulanabileceği ifade edildi.
Kontrol ekiplerine yer yer valilik üst düzey görevlilerinin dahi katılmasını öngören yasanın uygulanmasında çok katı bir çalışma yapılıyor. Toplum Sağlığı ekipleri konu ile ilgili şunları söyledi: "İşi çok sıkı tutmaktayız. Bankalar, Bürolar özel işyerleri dahil bu kapsamda denetleniyor. Kül tablasının varlığı ve 50-70 ebadında sigara içilmez uyarı levhalarının asılmaması dahi cezai işlem yapılmasını gerektirir. İşletme yetkililerine bunları dikkate almalarını öneririz." uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz