Kapalı Çarşıya Altın Değerinde Proje

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesini ayağa kaldırma projelerine Kapalı Çarşı'yı da ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesini ayağa kaldırma projelerine Kapalı Çarşı'yı da ekledi.

UNESCO dünya mirası listesine girmeye aday olan çarşıdaki eksikliklerin giderilmesini ön gören proje, Kapalı Çarşı Yönetim Kurulu ve bölge esnafına tanıtıldı. Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde uygulanan cephe sağlıklaştırma çalışmalarına paralel olarak iki ana aks arasında kalan tarihi çarşıdaki restorasyon çalışmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda Kütahya Han'ı Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, rotayı şimdi de Kapalı Çarşı'ya çevirdi. Her gün yerli ve yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği Kapalı Çarşı'daki eksikliklerin giderilmesini öngörün proje, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar tarafından Kapalı Çarşı Derneği yönetimi ile bölge esnafına anlatıldı.

Reklam
Reklam

Vardar, "Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde hayata geçirilen cephe sağlıklaştırma çalışmaları tramvay hatları ile destekleniyor. Bu çalışmalarla çarşının değeri daha da artıyor" dedi.

Proje müellifi Mimar Şenol Şimşek ise, hazırladıkları ve Koruma Kurulu'dan onay alan projeleri hakkında bir sunum yaptı. Bursa'nın kalbinde yer alan çarşının her yönüyle örnek olabilmesi ve daha modern hale gelerek alışveriş merkezleri ile rekabet edebilmesini hedeflediklerini belirten Şimşek, "Bunun için 700 yıllık geçmişten gelen veriler ve günümüz teknolojisini harmanladık. Bütün koşullar ve detaylar en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi" diye konuştu.

Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hasan Gülayan da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla çarşının değerinin geçmişe göre çok arttığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Gülayan, yeni projeye esnaf olarak destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: