Kapalı yöntemle fıtık ameliyatı kilolu hastaları sağlığına kavuşturuyor

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği, aşırı kilolu hastalara umut oluyor. Kapalı yöntemle yara...

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği, aşırı kilolu hastalara umut oluyor. Kapalı yöntemle yara yeri fıtığı ameliyatı yapan klinikte gerçekleşen başarılı operasyonla hastalar sağlıklarına kavuşuyor.
Klinikte en son ameliyat olan 62 yaşındaki K.O., laparoskopik yöntemle yapılan operasyondan mutlu olduğunu kaydetti. Daha önce iki kez karın cerrahisi geçiren ve karındaki fıtığı tekrarlayan hastanın bağırsakları bu fıtık içine sıkıştı. Acil olarak birkaç kez yatılı tedavi gören K.O., aşırı kiloları nedeniyle damarlarından pıhtı attığı, bunun risklerin fazla olması sebebiyle ameliyat karar verildiği öğrenildi. Ameliyat sonrasında konuşan K.O. (62) laparoskopik yöntemle ameliyatının beklediğinden çok daha rahat geçtiğini ve mutlu olduğunu kaydetti.
Ameliyatı Op. Dr. Murat Çan ile birlikte gerçekleştiren Doç. Dr. Koray Topgül, “Başka nedenlerle ameliyat olan kişilerin yüzde 10-15’inde yara yerinde fıtıklaşma olmakta. Özellikle kanserli, diyabetik ya da aşırı kilolu kişiler bu tip fıtıklaşmalara daha yatkındır. Bu fıtıkların açık ameliyatla da onarımı mümkün. Ancak bu hastalarda yeni ve büyük kesiler yara enfeksiyonu başta olmak üzere pek çok soruna yol açabilmektedir. Laparoskopik (kapalı) ameliyatlarla bu fıtıklar daha fizyolojik şekilde ve milimetrik kesilerden yapılmaktadır. Dolayısıyla daha konforludur ve özellikle yara yerine ait problemler neredeyse sıfıra düşmektedir. Ayrıca laparoskopik fıtık onarımında karın duvarını arkadan görebildiğimiz için eski kesi yerindeki tüm fıtık alanlarını görebilmekte ve yama ile onarabilmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz