Kapanan Köy Yolunu Açmak Için Aracına Özel Sistem Kurdu

Mudurnu ilçesine bağlı Örencik köyünde yaşayan bir kişi, kardan dolayı köy yolunun sürekli kapanması üzerine aracına greyderlerde bulunan bıçaklı sistem

Mudurnu ilçesine bağlı Örencik köyünde yaşayan bir kişi, kardan dolayı köy yolunun sürekli kapanması üzerine aracına greyderlerde bulunan bıçaklı sistem takarak kapanan yolları açıyor.

Örencik köyünde yaşayan İsmail Ulu, kar yağışı nedeniyle sürekli kapanan köy yolunun geç açılması üzerine arazi aracının ön kısmına greyderlerde takılı olan sistemi kurarak köyün kapanan yollarını kendi imkanlarıyla açmaya başladı.

AA muhabirine açıklama yapan Ulu, köylerinin Abant bölgesinde olduğunu ve burada her yıl yoğun kar yağışının yaşandığını ifade ederek, kar yağışının ardından köy yolunun kapanmasıyla dışarıyla tüm bağlantıların kesildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Kar kalınlığının köylerinde bir metreye ulaştığını dile getiren Ulu, "Köyün yolları kapandı. Greyderlerin köy yolunu açması uzun bir süre alıyor. Bunun için ben de köy yolunu kendi imkanlarımla açmak istedim" dedi.

Ulu, arazi aracına greyderlerde bulunan bıçaklı sistem taktığını anlatarak, "Bu sistemle kapan köy yolunu, köyün içerisindeki diğer yolları rahatlıkla açabiliyorum. Bu sayede köyde yaşayanlar rahat ediyor. Greyderin gelmesini de uzun süre beklemek zorunda kalmıyoruz" diye konuştu.

Diğer köylerden de yollarını açması için kendisini aradıklarını dile getiren Ulu, elinden geldiğince yardım etmeye çalıştığını kaydetti.

Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz