Kapatılan köy kahvehanesi kadınlara çini atölyesi oldu

Emet ilçesine bağlı Abaş köyündeki tek kahvehane kapatılarak, kadınlar için çini atölyesine dönüştürüldü.

Emet ilçesine bağlı Abaş köyündeki tek kahvehane kapatılarak, kadınlar için çini atölyesine dönüştürüldü.

Muhtar Hasan Hüseyin Özen, AA muhabirine, muhtarlığa ait kahvehaneyi kapatarak genç kızlar ve kadınlara tahsis ettiklerini söyledi.

Kursiyerlerin öncelikle Emet Halk Eğitim Merkezi'nde çiniciliği ve çini işlemeyi öğrendiğini belirten Özen, şöyle konuştu:

"Daha sonra çini işlemeye başladılar. Şimdilik 20 kadın burada çini işlemeciliği yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Biz de kendi imkanlarımızla çini pişirme fırını alarak işlediğimiz ürünleri burada fırınlıyoruz. Köyümüzün küçük, imkanlarımızın kısıtlı olması nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Valilik, Zafer Kalkınma Ajansı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü veya hayırsever iş adamlarımızdan bize katkı sağlamalarını bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: