"Kapatma davası ekonomiyi olumsuz etkiledi"

Ovacık - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "(AK Parti kapatılma davası) Ben kararın, Türkiye'de yıllar sonra yakalanmış siyasi istikrarı, belirsizliği daha da artıracak bir karar olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyündeki babası Abdullah Şahin'in evinde gazetecilere yaptığı açıklamada,kapatma davasının Türk ekonomisini olumsuz etkilediğini belirtti. Şahin, şöyle devam etti:

"Bu dava dünyada büyük bir dikkatle izlenmektedir. Daha önce hiçbir siyasi parti kapatma davası Türkiye'de, hatta dünyada bu kadar dikkatle izlenmemişti. Şu anda, aslında Türkiye'de siyasi parti veya siyasi partiler yargılanmıyor. Onlar, yargı önünde sınav veriyor. Aslında tüm dünyanın gözlerinin önünde Türk yargısı sınav veriyor. Eminim ki Türk yargısı, bu sınavdan başarıyla çıkacaktır."

Reklam
Reklam

Şu anda Türkiye'de Anayasa Mahkemesi nezdinde en kısa süreli parti kapatma davası görüldüğüne dikkati çeken Şahin, "Dava açılalı daha 6 ay olmadı ama karar aşamasına gelindi. Biz bir an önce kararın alınmasını istedik. Çünkü, Türkiye'nin daha fazla belirsizliğe tahammülü yoktur. AK Parti böyle bir iddianameyle kapatılma davasını hak etmemiştir. Biz parti olarak suç işlemedik. Türkiye'de anayasal sisteme, demokratik rejime ve onun ilkelerine yürekten bağlıyız" dedi.

Şahin, 1997'de Susurluk'ta bir trafik kazası meydana geldiğini, "devlet içine yuvalanmış bir çete var, bunun üzerine gidilmedi" denildiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu kaza sonrasında Türkiye'de temiz toplum açısından bir imkan olarak görülerek bunun üzerine gidilmesi istendi. Ne kadar gidildiğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Şimdi aynı çevreler Ergenekon, bağımsız yargının ortaya çıkardığı, davasını açtığı ve mahkemenin de kabul ettiği süreçle ilgili geçmişte söylenen 'fasa fiso' lafına benzer şeyler söylüyorlar. Eğer gerçekten devlet içinde bir takım suç örgütleri ve suç işlendiği iddiaları varsa Susurluk'ta karşı çıktıklarınıza da karşı çıkmalısınız. Ana muhalefet partisi (ben onların avukatıyım) diyor. Bu büyük tutarsızlıktır."

Reklam
Reklam

Türkiye'de herhangi siyası boşluğun bulunmadığını, anlatan Şahin, "Abdüllatif Şener, yeni oluşum çalışması içerisinde, ama kendisine şans vermiyorum" dedi.