Kapı dekorasyon yarışmasıyla İngilizce öğreniyorlar

Alanya Özel Ufuk İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencilerine sınıf kapılarına yaptırdıkları dekorlarla, İngilizceyi öğretiyor. Okulun İngilizce...

Alanya Özel Ufuk İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencilerine sınıf kapılarına yaptırdıkları dekorlarla, İngilizceyi öğretiyor. Okulun İngilizce zümresinin düzenlediği, İngilizce kapı dekorasyon yarışması (English door decoration) tüm sınıf kapılarının rengarenk yaparak İngilizce dilini sevdirerek öğrenmelerini sağlıyor.
Hem sınıfta hem de sınıflararası İngilizce yarışmalar düzenleyen öğretmenler, öğrencilerin sınıfta değil, kapıda İngilizceyi öğrenmelerini sağlıyor. Okulun İngilizce zümresinin düzenlediği, İngilizce kapı dekorasyon yarışması (English door decoration) tüm sınıf kapılarının rengarenk yaparak İngilizce dilini sevdirerek öğrenmelerini sağlıyor. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve sınıflararası tatlı bir rekabetin yaşandığı yarışma sonunda kategorilerinde birinci seçilen sınıflar okul yönetimi tarafından ödüllendiriliyor. Yarışmalarda jüri üyeleri İngilizce kullanımının yanı sıra hayal gücü kullanımı, kompozisyon ve uyum, dikkat çekicilik ve özen kriterlerini dikkate alarak değerlendirme yapıyor. ‘Görebildiğimiz İngilizce’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden İngilizce Zümre Başkanı Orhan Özsalman, insanların gördüklerini bilinçaltına yerleştirdiğine dikkat çekerek böyle bir yöntem geliştirdiklerini ifade etti. Özsalman, "Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde hem yaparak yaşayarak öğrenme şansını yakaladılar, hem de görsel öğrenme yöntemlerinin etkili ve kalıcı sonuçlarını yakalamış oldular." dedi.
Özel Hayat Ufuk Koleji Müdürü Muhterem Kılınç, etkinliği gerçekleştiren İngilizce öğretmenlerini, yarışma için emek ve gayret ortaya koyan öğrencileri tebrik etti. Kılınç, "Farklı yöntem ve tekniklerle öğrencilerimizin dil öğrenme süreçlerini daha zevkli, görsel ve verimli hale getiriyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz