Kapı Kapı Dolaşarak 300 Aileye Iftar Yemeği Dağıtıyorlar

Malatya’da Battalgazi Eğitim Vakfı gönüllüleri, kentin kenar semtlerinden Kiltepe Mahallesi'nde kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi...

Malatya’da Battalgazi Eğitim Vakfı gönüllüleri, kentin kenar semtlerinden Kiltepe Mahallesi'nde kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi 300 aileye iftar yemeği dağıttı.

Vakıf Başkanı Suat Sarı, vakıf olarak 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ruhuna uygun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ramazan ayının yardım ve paylaşma ayı olduğunu ifade eden Sarı, “Ramazan ayı, zenginlerle fakirleri kucaklaştıran, yardımlaşma ruhunu canlı tutan, paylaşma bilincini geliştiren ve katılım azmini kuvvetlendiren bir aydır. Bu mübarek ayda daha yoğun ve disiplinli olarak gelişen sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın itici gücü ile fakir ve muhtaçların neşeleri artmakta, ikram edilen iftar yemekleri ile moralleri düzelmekte, yapılan infaklarla yüzleri gülmekte, kendilerine gösterilen ihtimamla insan olmanın izzetini yaşamaktadırlar. Paylaşmanın en güzel örneğini yaşadığımız Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini unutmamak gerekiyor. Bu çerçevede Kiltepe'de 300 ihtiyaç sahibi aileye iftar için yemek dağıttık. Böylece imkanları kısıtlı olan aileleri bir nebze gülümseterek rahmet ayını yardımlaşma şölenine dönüştürme faaliyetlerine katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Suat Sarı, Kiltepe semtinde yaptırdıkları gençlik merkezi inşaatının da hızlı sürdüğünü bildirdi. Yüzde 80 oranında tamamlanan binada imkanları kısıtlı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim imkanı sunulacağını belirten Sarı, böylece dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sunmayı planladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz