Kapıkule'de 15 kilometrelik TIR kuyruğu

EDİRNE (İHA) - Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar, 15 kilometrelik kuyruk oluşmasına neden oldu.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçebilmek için 2 gün beklemek zorunda kaldıklarını belirten TIR sürücüleri, "Gece Halkalı Gümrüğü'nde sıra bekledik, sabaha karşı buraya geldik. Hala uyumadık, yemek yok, uyku yok, tuvalet yok, bir de buradan sonra yol gideceğiz. İhracatta büyük bir artış var; ama buna rağmen aşırı bir bürokrasi de var. Kapıkule'de 13 ayrı yerde işlem yaptırmak zorunda kalıyoruz. Bu da kuyrukların uzamasına neden oluyor. Her bir evrak için ayrı ayrı kuyruğa giriyoruz. Hepsi aynı yerde yapılsa işlemler daha kolay olacak. Şimdi beklemememizin bir sebebi de, hükümetin bunu zamanında görememesi ve önlemini almamasıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Problemin kendilerinden kaynaklanmadığını belirten yetkililer ise kuyrukların, Bulgaristan Gümrük sahasının darlığı, firmaların hafta içinde işlemlerini halletmesi ve TIR'ların hafta sonu yola çıkarılması nedeniyle oluştuğunu söylediler.