Kapıkule'de araç girişi durdu

Meriç Nehri'ndeki su taşkınından dolayı Bulgaristan'ın Kapitan Andreova Sınır Kapısı'ndan çıkıştaki karayolunun su altında kalması nedeniyle, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan araç girişine izin verilmiyor.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule Sınır Kapısı'nda gece 01.00'dan itibaren büyük araçların geçişinin de sağlanamadığını belirtti. Miroğlu, şunları kaydetti:

"Bulgaristan tarafındaki taşkın dolayısıyla dün küçük araçların geçişine izin verilmiyordu. Akşam da su seviyesinin artması üzerine büyük araçların geçişi de

Reklam
Reklam

durduruldu. Buraya gelen araçlar Hamzabeyli Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor. Hamzabeyli'de yoğunluğun azaltılmasına çalışıyoruz. Kapıkule Sınır Kapısı'nda da 2 kilometre TIR kuyruğu oluştu."

Meriç Nehri kenarında bulunan seddenin patlamasıyla ilgili onarım çalışmalarının da sürdürüldüğü belirten Miroğlu, "Devlet Su İşleri tarafından seddenin bugün patlayan mevkiinde, dün güçlendirme çalışması yapılmıştı. Bu sabah yırtılma olmuş. Seddede onarım çalışması halen sürüyor. Tabii bir bölüm tarım arazisi su altında kaldı" dedi.

Taşkın sularının Bulgaristan Gümrük kapısının girişine kadar ulaştığı, karayolunda bulunan birçok akaryakıt istasyonu ve alışveriş mağazasının da su altında kaldığı belirtildi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz de Meriç Nehri'nde gece 748 metreküp/saniye olan debinin bu sabah saat 10.00'dan itibaren 773 metreküp/saniyeye yükseldiğini, Tunca Nehri'nin dün 69.5 olan debisinin 76.5 metreküp/saniye olduğunu ifade ederek, hızlı bir yükseliş seyri gözlenmemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu arada, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Meriç Nehri'nde, Bulgaristan'dan sürüklenerek gelen ağaç ve büyük kütük parçalarının köprü ayaklarında birikmemesi ve

nehir yataklarını tıkamaması için çalışma başlattı.