Kapıkule'de bayram yoğunluğu

EDİRNE (İHA) - Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ramazan Bayramı olması needniyle yurt dışına çıkış yapacak TIR'lar 15 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. TIR kuyruğu Edirne şehir merkezine kadar ulaşırken, Tunca Köprüsü TIR'ların oluşturduğu ağırlık nedeniyle sağ tarafa doğru 7 santimetre kadar eğildi. Köprü Karayolları ekipleri tarafından çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda arife günü 7 kilometre olan TIR kuyruğu, bayramın 1. günü 15 kilometreye kadar ulaştı. Yetkililer, "Kapıkule'de TIR'ların bir an önce çıkış yapmaları için personel canla başla çalışıyor. Aynı şekilde Bulgaristan'ın Kapitan Anderova Sınır Kapısı'ndaki gümrük görevlileri de giriş peronlarının birini TIR çıkışlarına tahsis etti. Onlar da ellerinden geleni yapıyor. TIR'ların çıkış yoğunluğunun Pazartesi gününe kadar süreceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

TIR sürücüleri ise bayramı yollarda geçirmekten üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Bugün bayram; ama yollardayız. Biz de herkes gibi ailemizin yanında olmak, bayramı onlarla birlikte geçirmek isterdik. Şu an 15 km kuyruk var. İhracatta büyük artış var; ama aynı oranda devletimiz bize yardımcı olmuyor. Devletimizin bu probleme bir an önce çözüm bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kapıkule'den son 24 saat içinde 645 TIR giriş yaparken, 761 TIR da çıkış yaptı. Halen Kapıkule Sınır Kapısı'nda çıkışı işlemleri için bekleyen 800 TIR bulunuyor.