Kapıkule'de Kurban Eti Denetimleri

Kapıkule Gümrük Sahası'nda bayramın üçüncü günü de kurban denetimleri sürerken, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge...

Kapıkule Gümrük Sahası'nda bayramın üçüncü günü de kurban denetimleri sürerken, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kişi başı 5 kilogramdan fazla etin Türkiye’ye geçirilmemesi için valizleri en ince ayrıntıya kadar inceledi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Avrupa'nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule Gümrük Sahası'ndaki kurban denetimleri, bayramın üçüncü gününde de devam etti. Bulgaristan ve Makedonya gibi ülkelerde kurbanını kesip Türkiye’ye et geçirmek isteyen ancak yetkililerin kişi başı 5 kilo et kriterine uymayanların etleri, soğuk hava deposuna götürülüyor. Türkiye’ye et geçirme kriterine uyan vatandaşlar kısa süren denetimlerin ardından Türkiye’ye giriş yapmanın keyfini sürerken, fazla et geçirmek isteyenler ise görevlilere zaman zaman zorluklar çıkardı. Kantar tartımı yapan ekipler, araç sayısındaki kişi sayısını esas alarak kişi başı 5 kilogramdan fazla çıkan etlerin Türkiye’ye girişine izin vermezken, fazlalık olan tonlarca et, gümrük yetkilileri tarafından soğuk hava depolarına götürüldü. Ekipler, dileyen vatandaşların fazla olan etlerini alıp yurt dışına çıkabileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

GEÇEN YIL 30 TON ET İMHA EDİLMİŞTİ

Bilindiği gibi Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi yurt dışında kesilen kurbanların Türkiye’ye girişinin vakumlu ambalajlarda yapılabileceğini ve kişi başı 5 kiloya kadar muafiyet hakkı tanıdıkları uyarılarında bulunmuştu. Ekipler bu sayede Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek Türkiye’ye kaçak ve sağlıksız etlerin girişini engellemeyi hedefliyor. Geçen yıl 30 ton etin imha edildiği belirtilirken, bu rakamın bu bayram şimdiden 10 tona kadar ulaştığı ifade ediliyor.

POLİSTEN VATANDAŞLARA ‘HOŞ GELDİN’ KOLONYASI

Diğer yandan, Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise Türkiye’ye giriş yapan yerli ve yabancılara Türk misafirperverliğini gösteriyor. Biri erkek biri kadın iki polis memuru, yurda giriş yapanları kolonya ve bayram şekeriyle karşılayarak bayramlarını tebrik ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: