Kapıkule'de ucuz mazot kuyruğu

EDİRNE (İHA) - Kapıkule Gümrük sahasında piyasa ucuz mazot veren firmada mazotun bitmesi nedeniyle, Kapıkule'de 8 kilometre uzunluğunda TIR kuyruğu oluştu.
Geçen yıl hizmete açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda gümrüksüz mazot satışı olmaması nedeniyle TIR sürücüleri Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih ederken, ucuz mazot nedeniyle tercih edilen Kapıkule Sınır Kapısı'nda da uzun TIR kuyrukları oluşuyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapan TIR araçlarına gümrüksüz mazot veren Bilnam firmasında mazotun bitmesi nedeniyle 8 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Son 24 saat içerisinde Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 536 TIR çıkış yaparken, yurtdışına çıkış yapmak isteyen yüzlerce TIR 8 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.
Yurt dışına çıkışta işlemlerin daha hızlı yapılması halinde, ihracata katkıda bulunacaklarını anlatan TIR sürücüleri, "3-4 gündür yollarda bekliyoruz. Buna bağlı olarak taşıdığım malı teslim etme süresi de uzuyor. Burada beklemeden geçmemiz halinde, yurt dışına daha fazla çıkış yapabilir ve ihracat grafiğini daha da artırabiliriz" diye konuştu.

Reklam
Reklam