Kapıkule'ye Üç Ülkeyle Ortak Proje Önerisi

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Edirne Şube Başkanı Metin Kıray'ın "Kapıkule'de Türk Kızılayı...

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Edirne Şube Başkanı Metin Kıray'ın "Kapıkule'de Türk Kızılayı ile Yunanistan ve Bulgaristan Kızılhaçları'nın yer aldığı ortak bir tesis" projesine destek verdiklerini söyledi.

Trakya Bölgesi'ndeki şubeleri ziyaret eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın bölgedeki son durağı Edirne oldu. Sabah saatlerinde Vali Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden Akar, daha sonra Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda Kızılay çalışanları ile bir araya geldi. Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Avukat Metin Kıray'ın "Kapıkule'de Türk Kızılayı ile Yunanistan ve Bulgaristan Kızılhaçları'nın yer aldığı ortak bir tesis" projesiyle ilgili olumlu açıklamalarda bulunan Akar, "Bunu uluslararası platformlarda dile getireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Akar ayrıca Van'daki çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Herkes bölgeden gitti, bir tek devletimiz ve biz kaldık. Kızılay olarak Van'da sürdürdüğümüz psikososyal ve eğitim çalışmaları devam ediyor. Suriyelilerin ağırlanmasında da aktif görev alıyoruz. Türkiye'ye sığınan 25 binin üstündeki Suriyelinin yüzde 90'ı Kızılay çadırlarında barınıyor" diye konuştu.

"2011'DE 1,5 MİLYON ÜNİTE KAN TOPLADIK"

Akar, "Bir taraftan da kan toplama çalışmalarımız sürüyor. Örneğin 2005'te bir yılda 250 bin ünite kan toplanırken, bu rakam 2011 yılında 1,5 milyon üniteye yükseldi. Türkiye'de kanın tek tedarikçisi olarak isteyen herkesin anında kan bulabileceği seviyeye ulaşacağız" dedi.

Kırklareli'nde lojistik bir üs hazırlığı içinde olduklarını da belirten Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, üstün battaniye üretim merkezi ve çadır deposunun yanı sıra olası afetlerde koordinasyonun sağlanacağı bir merkezden oluşacağını söyledi. Üs sayesinde hem Trakya Bölgesi'ne destek olacaklarını hem de olası İstanbul depreminde gerekli çalışmaları rahatlıkla yapabileceklerini kaydeden Akar, "Kırklareli'ne kurmayı planladığımız üs sayesinde hem Trakyalılar'ın yüzü gülecek hem de İstanbullular rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: