Kapınıza Gelen Vicdansızlara Para Vermeyin

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Sakatlar Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek binasında açıklama bulunarak vatandaşları engelliler üzerinden...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Sakatlar Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek binasında açıklama bulunarak vatandaşları engelliler üzerinden para toplayan şahıslara karşı uyardı.

Çetinkaya bugüne kadar dernek çatısı altında pek çok güzel işe imza attıklarını belirterek, “Gerek toplumun gerekse engelli arkadaşlarımızın güvenini kazanmış bir derneğiz. Güven kazanan bir dernek olarak bugüne kadar asla ve asla kapı kapı dolaşarak engelliler adına maddi bir şey talep etmedik.’’ Dedi.

Engelli olduklarını ama asla dilenci olmadıklarını kaydeden Çetinkaya, “Toplumda böyle bir bilincin oluşmasını engellemek istiyoruz. Bunun için de dik durarak toplumda engellilerin de var olduğunu kamuoyuna duyurmaya başladık. “değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

“Tüm bunlara rağmen maalesef Çerkezköy’de adımızı kullanarak kapı kapı dolaşıp para toplayanlar var.’’ Diyerek konuşmasını sürdüren Çetinkaya, “Engellilere toplanan paralarla tekerlekli sandalye alındığına dair söylemlerle bağış toplamaya devam edenler var. Bu kişiler Çerkezköy adını kullanıp, para toplamaya çalışıyor. Bu şahısların kesinlikle bizimle ilgileri yok. Bunlar il dışından menfaat sağlamak için geliyorlar. Dernekleri olmayan ya da ellerinde makbuzlarda kağıt üzerinde adresi olan dernekler adına para toplamaya devam ediyorlar. Bunlar engelliler üzerinden menfaat sağlamak için kurulmuş derneklerdir. Şube olarak hiçbir zaman kapı kapı dolaşıp dilencilik yapmadık. Yapanlara da karşıyız. Bu konuda rahatsızlık duyup, bizleri de arayan çok fazla vatandaşımız var.’’ Şeklinde konuştu.

Başkan Çetinkaya bugüne kadar dernek olarak yürüttükleri çalışmaların çok takdir gördüğünü ifade ederek, “Türkiye’de bir ilk olarak belediyemizin yapmış olduğu engelli eğitim, öğretim ve yaşam evimiz bu takdirin bir örneğidir. Çalışmalarımızı takdir eden belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Belediye yetkililerimiz yapmış oldukları bu binayla bizlere verdikleri önemi gösteriyorlar. Yapılanlara layık olmaya devam edeceğiz.’’ Açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Plastik kapak kampanyasıyla birlikte engellilere tekerlekli sandalye kazandırdıklarını anımsatan Çetinkaya, “Çerkezköy’de yaptığımız bazı çalışmalarda bazı kurumların bizim adımıza kapak topladıklarını duyduk. Üstelik bu kuruluşlardan biri olan bir okulumuzun topladığı kapaklarla okul ihtiyaçlarını karşılamak istediğini öğrendik. Bu konuda o okulun müdürü beni arayarak hangi firmaya kapakları sattığımızı sordu ve firma ile irtibat kurabileceği bir telefon numarası istedi. Ben de kendilerine tekerlekli sandalye almak amacıyla bu kampanyayı başlattığımızı ve farklı amaçla kullanılmasına aracılık yapamayacağımızı ilettim. Bunun yanında ilçemizdeki bir rehberlik merkezi de topladığı kapaklarla engelli ailelerine erzak vererek yardımcı olacağını belirtmiş. Dernekten 2 arkadaşımızı bu merkeze gönderdik. Yardım talebinde bulunan arkadaşlarımıza dernek rapor olmadan arkadaşlarımıza yardımcı olamayacağı ve merkezden ücretsiz bir şekilde eğitim alınamayacağını söylemiş. Madem ki yardımda bulunmak üzere kapak topluyor, neden bu aileleri eli boş çevirmiş. Tüm bunları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.’’ Diye konuştu.

Reklam
Reklam

7-8-9 Ocak’ta Vize’de Trakya kalkınma Ajansı’nca verilecek olan eğitime katılacakları bilgisi veren Çetinkaya, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “3 Gün sürecek olan eğitim için Vize’de ev tuttuk. Eğitimi aksatmadan her aşamasına katılacak ve projemizi yazacağız. 8 Engelli arkadaşlarımızla katılacağımız eğitim ile engelli arkadaşlarımızın ekonomiye, ailelerine katkı verebilmeyi amaçlıyoruz.’’

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: