Kapkaç kurbanı genç kız toprağa verildi

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, bir ay önce motosikletli 2 kapkaççının saldırısı sonucu başını kaldırıma çarparak beyin travması geçiren ve tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden genç kız, gözyaşları arasında toprağa verildi.

11 Aralık 2005 tarihinde Dumlupınar Mahallesi'nde teyzesi Ayşegül Yurtsever (41) ile evlerine giderken motosikletli 2 kapkaççının saldırısına uğrayan ve çantasını almak isteyen kapkaççılar tarafından yaklaşık 20 metre yerde sürüklenen Hasret Coşkun (30), başını kaldırıma çarparak beyin travması geçirdi. Teyzesi olayı hafif sıyrıklarla atlatırken, Hasret Coşkun 10 gün tedavi gördüğü İskenderun Körfez Devlet Hastanesi'nden çıkarılarak Adana ve Ankara'daki çeşitli hastanelere yatırıldı. Tedavisi evde devam ederken Kurban Bayramı'nın 2. günü rahatsızlanan Hasret Coşkun, yeniden kaldırıldığı İskenderun Körfez Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Hasret Coşkun'un cenazesi sabah saatlerinde İskenderun Körfez Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak ambulansa konuldu. Cenazenin hastaneden çıkarılışı sırasında teyze Nahide Sönmez, "Yeğenim daha hayatının baharındaydı, gençliğine doyamadı. Kapkaççıların bu ilk cinayeti değil, son da olmayacak; ama yeğenimi öldürenler yakalanmadı. Yeğenim boş yere öldü, Allah bu kapkaççıların belasını versin, yaptıkları yanlarına kar kalmasın" diyerek feryat etti.
Genç kızın dayısı Mehmet Yurtsever ise, "Devlet Türkiye'deki kapkaç terörünü sona erdirsin, bu olaylar son bulsun. Hasret Coşkun'un ölümü ilk değil, son da olmayacak. Devlet bu soruna bir an önce çözüm bulsun" diye konuştu.

Hasret Coşkun, Antakya Ulu Camii'de kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.