Kapkaç Önleme Komisyonu kuruldu

İSTANBUL (İHA) - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Son dönemlerde artan gasp ve kapkaç olaylarıyla ilgili komisyon kurduk" dedi.

Bakan Aksu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Celalettin Cerrah'tan brifing aldı. Öğlen saatlerinde Vatan Caddesi'nde bulunan emniyet binasına gelen Aksu'yu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve birim müdürleri kapıda karşıladı. Yaklaşık 4 saat süren brifingin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Aksu, verimli geçen toplantıda özellikle, son dönemlerde artan gasp ve kapkaç olaylarını görüştüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bakan Aksu, "Sayın Emniyet Müdürümüz, İstanbul'un asayişi, terörle mücadele yani özetle vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlama yönündeki yapılan çalışmaları anlattı. Biz Bakanlar Kurulu olarak da son günlerde gündeme gelen gasp, kapkaç, madde bağımlısı çocuklarla ilgili konuların üzerinde önemle duruyoruz. Son dönemlerde artan gasp, kapkaç ve madde bağımlılığı olaylarıyla ilgili olarak komisyon kurduk. Bakanlarımızdan oluşan 4 kişilik komisyonu, madde bağımlılığını bütün boyutlarıyla inceleyerek masaya yatırmak ve her yönüyle incelemek, kalıcı tedbirler almak için oluşturduk. Komisyonumuzun çalışmaları devam ediyor. Bakan arkadaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz" dedi.

Trenlerde yaşanan kapkaç olaylarının üzüntü verici olduğunu belirten Aksu, "Yaşanan bu olaylar sonrasında Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nden arkadaşlarımızla demir yollarından yetkili arkadaşlar bir araya gelerek neler yapılabilir diye görüştü. Bayram öncesi bir tamim gönderdik. O günden itibaren istasyon ve trenlerimizde tedbirlerimiz artırıldı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Aksu son olarak, Fethullah Gülen'in 'Türkiye'nin iyiye gidişinden dolayı bundan sonra yeni siyasi cinayetler olacak' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Bu konuda bize gelen resmi bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.