Kapkaça bir kurban daha

İSTANBUL (İHA) - Kadıköy Kızıltoprak'ta, kapkaççılar tarafından telefonu gasp edildikten sonra trenden atılan Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Ahmet Canıdemir'in (18) tedavisi sonuç vermedi. Ailesi, beyin ölümü gerçekleşen Canıdemir'in organlarını bağışlayıp bağışlamamak konusunda herhangi bir karar veremezken, korkunç olayın ardından harekete geçen Kadıköy polisi, trenlerde kapkaççılara yönelik operasyon başlattı.

Kızıltoprak'ta 2 gün önce kapkaççılar tarafından trende cep telefonu çalınan Ahmet Canıdemir, aynı şahıslar tarafından hareket halindeki trenden atılmıştı. Kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere rağmen Canıdemir'in bugün beyin ölümü gerçekleşti. Büyük üzüntü yaşayan Ahmet Canıdemir'in ailesi, organların bağışlanması konusunda herhangi bir karar vermedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, korkunç olayın ardından harekete geçen Kadıköy polisi, trenlerde kapkaççılara yönelik operasyon başlattı. Ahmet Canıdemir'in telefonu alındıktan sonra trenden atılmasından yola çıkan polis, tren istasyonlarında pusu kurdu. Bostancı İstasyonu'ndan banliyö trenine binen polis ekipleri, yolcuların üzerlerini aradı. Durumları şüpheli görülen şahıslar sıkı bir aramadan geçirildi ve kimlik bilgileri polis merkezine bildirilerek, herhangi bir sabıkaları bulunup bulunmadığı araştırıldı. Yolcuların büyük çoğunluğu, polisin uygulamasını memnuniyetle karşıladı. Trendeki yolculardan Türkan Ayvaz, daha önce bir çok kapkaç ve yan kesicilik olayı olduğunu ancak polislerin bu çalışmalarından sonra kapkaç olaylarının azaldığını ve yapılan kontrollerden dolayı memnun olduklarını söyledi.