Kapkaççılar teknolojiye ayak uydurdu

HATAY (İHA) - Telefonların bluetooth özelliğini kullanarak yakınlarındakilere mesaj yollayan kapkaççılar, mesajı okumaya çalışan vatandaşların bir anlık dalgınlığından yararlanarak cep telefonlarını kapıp kaçıyor.

Son zamanlarda giderek artan kapkaç olaylarında kullanılan yöntemler, duyanları hayrete düşürüyor. Kimi zaman bisiklet, motosiklet, otomobil gibi araçları kullanan kapkaççılar, bazen de şaşırtma yöntemleriyle vatandaşların eşyalarını alıp kayıplara karışırken, bu kez de teknoloji ürünlerini kullanarak kapkaç yapmaya başladı. Vatandaşları azılı kapkaççılara karşı uyaran İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, son zamanlarda cep telefonlarında bulunan "bluetooth" özelliği ile yapılan kapkaçları anlattı.

Reklam
Reklam

Yolcu, "Şimdiye kadar yapılan kapkaç girişimlerinde klasik kapıp kaçma taktiğini kullanan kapkaççılar, artık teknoloji ürünlerini kullanarak değişik yöntemlerle bu işi gerçekleştiriyorlar. Büyük şehirlerde son zamanlarda çıkan bir yöntem ise bunun bir örneği. Kapkaççılar, cep telefonlarının bluetooth özelliğini kullanarak, 10-20 metre içerisindeki kişilere mesajlar gönderiyorlar. Bu sırada, 10-20 metre içerisindeki bluetooth özelliğine sahip cep telefonu olan vatandaşlarımızın tamamına kapkaççıların gönderdiği mesaj ulaşıyor. Vatandaşımız ise kimden geldiğini bilmediği mesajı dalgınlıkla okurken, kapkaççılar telefonları kapıp kaçarak amacına ulaşıyorlar" dedi.
Yolcu, kapkaççıların bu yöntemi pahalı telefonu olan vatandaşları belirlemek için kullandıklarını da sözlerine ekledi.