Kaplan ailesinden eğitime destek -Vali Ata: -"Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek,yarına daha güvenle bakarız"

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan "Bir Okul Bin Gelecek" kampanyası kapsamındaki 27. okul, Kaplan Kardeşler Halı tarafından yaptırılacak.

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan "Bir Okul Bin Gelecek" kampanyası kapsamındaki 27. okul, Kaplan Kardeşler Halı tarafından yaptırılacak.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, törende yaptığı konuşmada, eğitim yatırımlarına vesile olmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade etti.

Tüm yatırımların önemli olduğunu vurgulayan Ata, "Ama eğitime yapılan yatırım ayrı bir önem taşıyor. Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek, yarına daha güvenle bakarız" dedi.

Gaziantep'in öğrenci potansiyelinin fazla olduğunu ve 6 bin 500 derslik ihtiyacının yeni yasal düzenlemeyle neredeyse yüzde 50 arttığını belirten Ata, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu da gösteriyor ki daha fazla çalışmamız gerek. Hayırseverlerin de daha çok katkı koyması gerektiğini gösteriyor. Selahattin Kaplan ve ailesi de 24 derslikli bir okul yaptıracak. Yer seçimi yapıldı, protokolünü imzalıyoruz. En kısa sürede bitirilecek. Kaplan ailesine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kaplan ailesinin örnek davranışlarının diğer sanayicilerimize de emsal olmasını diliyorum."

Kaplan Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan da sosyal projelerde yaklaşık 10 yıldır yer almaya başladıklarını dile getirdi.

Eğitim alanındaki yatırımlara şehirde devam edeceklerini aktaran Kaplan, şunları kaydetti:

"Bu tür projelere kendi köyümüzden başlamıştık. Yapımını üstlendiğimiz okulun bir an önce inşaatına başlayacağız ve en iyi şekilde tamamlayıp teslim edeceğiz. Biz bu okulu sevgimizi katarak yapmak istedik. Gelecek nesillerimize hayırlı olmasını, vatanımız milletimiz için faydalı insanlar yetişmesini diliyorum. Bu hayırlara vesile olduğu için valimize de teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Şahinbey ilçesi Kızılhisar Mahallesi'ne yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen imza törenine, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu üyeleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: