Kaplan oturma eyleminden vazgeçti

ANKARA (ANKA) -DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, daha önce açıkladığı Meclis kulisinde oturma eyleminden vazgeçti.

Kararını Partisi'nin Meclis grup toplantısında açıklayan Kaplan, "TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ın tüm çabalarına rağmen dört uzlaşı komisyonu grubu bulunan CHP'nin üye vermemesi sonucu oluşamamıştır. Uzlaşı komisyonları konusunda uzlaşamayan Meclis Kürt sorununu çözemez. Tüm bunları ve yaşanan hassas süreci dikkate alarak oturma eyleminden vazgeçtiğimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Partisinin Grup toplantısında, Genel Başkan Ahmet Türk'ün konuşmasının ardından söz alan, yaşanan acı olayların, toplumda gerginlik ve kamplaşma yarattığı bir süreçte Meclis'in çözüm konusunda sorumluluğuna yerine getirmesi, siyaset kurumunun uzlaşı ve diyalog kanallarını açması ve acil olarak gündeme alması amacıyla, Meclis kulisinde pasif oturma eylemi yapacağını söylediğini hatırlatan Kaplan, eylemden vazgeçtiğini ise şöyle açıkladı:

"Parti grubumuzda yaptığımız değerlendirmede, Meclis'in açıldığı ilk gün yaptığım konuşma, ikinci gün tezkere oylaması sonrası açıklamaların ışığında kamuoyuna yeterli mesajın verildiği sonucuna ulaşılmıştır. TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ın tüm çabalarına rağmen dört ‘uzlaşı komisyonu' grubu bulunan CHP'nin üye vermemesi sonucu oluşamamıştır. Uzlaşı komisyonları konusunda uzlaşamayan Meclis kürt sorununu da çözemez. Tüm bunları ve yaşanan hassas süreci dikkate alarak oturma eyleminden vazgeçtiğimi ifade etmek istiyorum."