Kaplanoğlu Resimleriyle 'anadolu'yu Danimarka Kopenhag'a Taşıdı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Lütfü Kaplanoğlu, "Anatolien" isimli resim sergisiyle Danimarka'da....

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Lütfü Kaplanoğlu, "Anatolien" isimli resim sergisiyle Danimarka'da. Daha öne yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi açan ressam Kaplanoğlu, Anadolu gizemini yansıtan temalarla örülü resimlerden oluşan sergisiyle 28 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sanat severlerle buluştu.

RESİMLERLE ANADOLU GİZEMİ

Anadolu'da yaşamış olan uygarlıkların önemli simgeleriyle kompozisyonlarını oluşturan Yard.Doç.Dr. Kaplanoğlu özellikle Selçuklu, Osmanlı, İlhanlı, Saltuklu, Hitit, Hatti ve diğer kültür kanallarına ilişkin değer ve simgelerle resimlerini oluşturduğunu dile getirerek, "Anadolu'nun kültürel zenginlik ve bereketini, bu topraklardaki birlikte yaşama istenç ve iradesini resimlerimle yansıtmaya çalıştım" dedi.

Reklam
Reklam

DOĞU - BATI SENTEZİ

Resimlerinde ayrıca doğu-batı kültürü üzerine tematik vurgularda bulunduğunu ifade eden Lütfü Kaplanoğlu, doğu ve batı olarak adlandırılan iki kadim uygarlığın temel imajlarını sentezleyerek, "müşterek dünya" imajını ortaya çıkarmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Lütfü Kaplanoğlu daha önce 3'ü yurt dışında olmak üzere 8 kişisel serge açtı. Anadolu temalı resim sergisi ise sanatçının dokuzuncu kişisel sergisi. Kaplanoğlu 70'ten fazla yurt içi-yurt dışı karma, grup sergi etkinliklerinde de yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz