'kaplıcalar Diyarı'nın Onarımı Tamamlandı

Kaplıcalar Diyarı olarak adlandırılan Sivas'taki Sıcak Çermik Kaplıcaları, belediye tarafından başlatılan modernizasyon çalışmaları sonucunda değişen...

Kaplıcalar Diyarı olarak adlandırılan Sivas'taki Sıcak Çermik Kaplıcaları, belediye tarafından başlatılan modernizasyon çalışmaları sonucunda değişen çehresiyle ilgi odağı haline geldi.

Zengin kaplıca potansiyeliyle dikkati çeken Sivas'ta kaplıca turizminin daha da geliştirilmesi için Sivas Belediyesi, Kalın beldesindeki Sıcak Çermik Kaplıcası'nda çeşitli düzenleme çalışmaları yaptı. Belediyeye ait oteller yeniden düzenlenerek modern bir hale getirilirken, bölgede yapılacak çeşitli çalışmalarla da kaplıcanın yaz-kış halka hizmet sunan önemli termal turizm merkezlerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor. Son yapılan tadilat çalışmalarıyla modern odalarla hizmet vermeye başlanan oteller, Sivas'tan ve çevre illerden gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Suyunun kalitesiyle çok sayıda hastalığa iyi geldiği bildirilen kaplıcaların, özel teşebbüsün de yapacağı yatırımlarla potansiyelinin çok daha iyi kullanılması amaçlanıyor. Çalışmalar hakkında bilgiler Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bölgede 5 yıldız standardına çok yakın 4 yıldızlı iki otel oluşturduklarını belirterek, 'Bu otellerin tamamı 64 odadan oluşuyor. Bunun 24 odası süittir. Toplam yatak kapasitesi bu standartlarda 180 yataktır. Bir de eski iki otelimiz var. Onları yine eski formatta belediyemiz yine oda karşılığı kiraya veriyor' diye konuştu. Tesislere profesyonel yöneticiler ve elemanları mülakat ve sınav yaparak aldıklarını anlatan Ürgüp, 'Otelcilikte kesinlikle referansları olan, tecrübesi olan arkadaşları çalıştırıyoruz. Sıcak Çermik Kaplıcaları'nın eski hali değişti. Sivas'ımıza, ülkemize hayırlı olsun. Hem Sivas, hem ülke açısından büyük katkı sağlayacak. İnşallah vatandaşların burada 365 gün tatil yapabilecekleri bir ortamı sağladığımızı düşünüyorum.' dedi.

Reklam
Reklam

"KADIN VE ROMATİZMAL HASTALIKLARA İYİ GELİYOR"

Kaplıcadaki suyun mineral açısından çok zengin olduğunu vurgulayan Doğan Ürgüp, kaplıcanın çeşitli hastalıları tedavi etmede faydalı olduğunu söyleyerek, 'Çok şifalı, çok faydalı bir sudur. Sıcak Çermik suyu mineral bakımından çok zengin bir sudur. Halk arasında kükürt oranının yüksek olduğu düşünülür aslında sudaki rengin oluşmasının sebebi kükürt değildir. Buradaki mevcut su travertenlerin oluşmasını sağlayan yapıya sahiptir. Şunun bilinmesi gerekir ki buradaki mevcut su şifalı, faydalı bir sudur. Özellikle kadın hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Çocuk sahibi olamayan kadınların buraya gelip tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olduğu görülmüştür. Romatizmal hastalıklara iyi gelmektedir. Ancak kalp ve nefes darlığı rahatsızlıkları olanların dikkatli olması gerekir böyle de ağır bir tarafı var." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: