Kapusuz: "25 yaş beklemektedir"

ANKARA (İHA) - AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, 25 yaşla ilgili düzenlemenin geri çekilmesinin sözkonusu olmadığını belirterek, "25 yaş beklemektedir. Gündemde duracak" diye konuştu.

Kapusuz, seçim tarihiyle ilgili 'derhal' kelimesi üzerinde yapılan tartışmaları da, "Başka bir kurumun 22 Temmuz'un dışında bir talebi 'derhal olarak' varsa, kendi düşüncesi olarak ilan etsin. Eğer halktan kaçan siyasi partiler bununla oynamak istiyorlarsa seçimden kaçmak, kurtulmak istiyorlarsa o, onların meselesidir. Bunlara halk sandıkta cevabını verecektir" sözleriyle değerlendirdi. Kapusuz, Meclis'in fesholmasının Anayasa'da göre kesinlikle sözkonusu olmadığını belirterek, seçimle alakalı sürecin devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kapusuz, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti'nin bugün Danışma Kurulu talebi oülduğunu ancak diğer siyasi partilerin katılmadığını belirten Kapusuz, bu nedenle Danışma Kurulu'nun yapılamadığını bildirdi. Meclis'te grup önerisi getirdiklerini, grup önerisinde Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle ilgili Anayasa değişiklik paketinin öncelikli olarak görüşüleceğini kaydedenh Kapusuz, bunun arkasından vakıf üniversiteleri, nükleer santralleri kurabilmek için nükleer enerjiyi ilgilendiren bir kanun tasarısı ve sağlık kurulu raporunun alınmasıyla ilgili bir tasarının geleceğini söyledi. Kapusuz, 25 yaş düzenlemesinin geri çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, "Hayır, hayır. Gündemde duracak. 25 yaş beklemektedir. Bugün önceliğimiz o değil" dedi.
Kapusuz, bir gazetecinin 'Sayın Abdullah Gül adaylıktan çekilme dilekçesini ne zaman verecek? Meclis fesholmasın, Meclis çalışmalarına devam etsin diye bu istifayı geciktirecek misiniz?' sorusuna şöyle cevap verdi:

Reklam
Reklam

"Meclis'in fesholması diye bir müessese bizim Anayasamızda kesinlikle yoktur. Bunun sürekli yanlış kullanıyorsunuz. Bunun doğru olmadığını hem siz hem halk tekrarımızda bir kez daha öğrensinler. TBMM, Anayasa'nın 77. maddesi gereği yenisi seçilinceye kadar her türlü yetkiye haizdir. Bu madde var olduğu müddetçe bu Anayasa da geçerli olduğu sürece böyle bir değerlendirme fevkalade yanlıştır. Seçimle ilgili karar TBMM'ce alınmış Resmi Gazete'de yayımlanmış, arkasından seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlanmış ve süreç devam ediyor. Bunun durması, durdurulması diye birşey sözkonusu değil. Seçimle alakalı süreç devam ediyor. Diğer taraftan Meclis bunun dışında diğer çalışmalarını yürütüyor. Olay bundan ibarettir".

Seçim tartışmalarıyla ilgili 'derhal' kelimesinin farklı yorumlandığının hatırlatılması üzerine de, "Derhal seçim istedik, YSK, '22 Temmuz' dedi. Bundan başka bir kurumun 22 Temmuz'un dışında bir talebi 'derhal olarak' varsa, o da kendi düşüncesi olarak ilan etsin. Eğer halktan kaçan siyasi partiler bununla oynamak istiyorlarsa seçimden kaçmak, kurtulmak istiyorlarsa o, onların meselesidir. Bunlara halk sandıkta cevabını verecektir" değerlendirmesini yaptı. Kapusuz, '25 yaşla ilgili YSK'dan bir görüş
bekliyor musunuz?' sorusuna da, "Şu an itibariyle henüz birşey beklemiyoruz. Onların böyle bir görevi de yok. Bizim istediğimiz bu siyasi partilerin, TBMM'nin böyle bir talebi olursa, resmi müracaat edilmesi halinde YSK belki cevap verebilir. Yani Meclis'in bunu sonuçlandırıp sonuçlandırmayacağı belli olmadan YSK'nın bir açıklama yapması ne anlam ifade eder" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam