Kapusuz: Bize Düşen Gençlere Ilerleyebilecekleri Yollar Açmak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Gençler araştırma yapmalı ve emek harcamalıdır. Bize düşen...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Gençler araştırma yapmalı ve emek harcamalıdır. Bize düşen ise gençlere ilerleyebilecekleri yollar açmaktır." dedi.

Salih Kapusuz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen panelde konuştu.
Kapusuz, "Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasette Gençlerin Rolü" konulu panelde gençlerin ülke geleceği için önemine değinerek, gençlerin kendilerini geliştirmelerini ve eğitimli olmaları gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"GENÇLER ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ DONANIMDA OLMALI"

Gençlerin Türkiye ve dünyada söz sahibi olabilmeleri için çağın gerektirdiği donanıma sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Kapusuz, dünyadaki genç nüfusun mevcut durumuna işaret etti. Kapusuz, "Bazı milletlerde gençlik adına gelecek vadeden hiçbir işaret gözükmemektedir. Bu da insanlık adına büyük bir kayıp ve üzüntü verici bir gerilemedir." şeklinde konuştu.

Merkezinde insan bulunmayan hiçbir hareketin geleceğinden bahsetmenin mümkün olmadığına dikkat çeken Kapusuz, gençlere önem verdiklerini dikkat çekti. "Biz, uygulama olarak gençlerimizi sadece teşkilatlarımızda çalıştırmak değil, aynı zamanda da çalışmalarımıza dahil etmek, onlardan yarar sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Genç işadamlarına, sosyal paylaşım sitesi Facebook, Google ve Microsoft'un genç kişilerce kurulduğu örneğini anımsatan Kapusuz, Dünyanın geleceğinde söz hakkı elde etmek isteyen gençlerin çağın şartları ne gerektiriyorsa bunu, araştırmalarını, çalışmalarını ve çağı yakalamalarını öğütledi.

Reklam
Reklam

Panelin ardından soruları yanıtlayan Kapusuz, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde Esenboğa Havaalanı metrosuyla ilgili söz verdiği ve bu konuda çalışma olup olmadığı” sorusu üzerine, Ankara için ilan edilen bütün adımları 10 yıllık hedef olarak ortaya koyduklarını söyledi. "Ankara'da dev projelerimiz var bu projeleri bir bir hayata geçireceğiz ve geçiriyoruz da" dedi. Kapusuz, Sincan ve Çayyolu metro hatlarının seçimlere kadar tamamlanabileceğini, Keçiören hattında ise zeminden su geçmesi nedeniyle sıkıntı yaşanabileceğini belirtti.
"Türkiye'nin AB'ye girmesinin ne faydası olacağı'' sorusuna da Kapusuz, ''AB bir süreç, aynı zamanda bir standarttır. Biz, eğer bugün Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda önemli adımlar atabilmişsek AB kaldıracından çok istifade ettik." karşılığını verdi.

"SURİYE’DE SONA YAKLAŞILDI"

Suriye konusunda Türkiye’nin neler yaptığının sorulması üzerine ise cevap veren Kapusuz, Suriye’de yaşanan mağduriyetin karşısında, Türkiye’nin insani olan gerekleri yerine getirmeye çalıştığına değinerek, şöyle konuştu: "Biz bir komşu ülkenin topraklarına göz dikmeyen, komşumuz üzerinden hesap yapmayan bir millet ve devlet olduğumuz için süreci dikkatle ilerletiyoruz ama unutulmasın ki zulmedenler kısa zamanda yok olur, Suriye’de yaşanan zulmün de sonu yakındır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz