Kapusuz: Yargıçlar beyanları ile değil kararları ile konuşur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salip Kapusuz, Dink Davası ile ilgili, “İlgili mahkemenin başkanı açıklamalarda...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salip Kapusuz, Dink Davası ile ilgili, “İlgili mahkemenin başkanı açıklamalarda bulundu. Yargıçlar beyanları ile değil, kararları ile konuşurlar. Konuşmak yerine, milletin vicdanına, kendi vicdanlarına uygun olan bir karar vermesiydi ama bunu değil de konuşmayı tercih ettiği için hala tartışmalara yeni tartışmalar, istifhamlara yeni istifhamlar, yeni bir süreç başlatılmasına da vesile oldu.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, partisinin Keçiören İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Dink Davası’na değindi. Kapusuz, “İlgili mahkemenin başkanı, bir gazeteye açıklamalarda bulundu. Bizim AK Parti olarak kabulümüz ve önemsediğimiz husus, yargıçlar beyanları ile değil, kararları ile konuşurlar. Konuşmak yerine milletin vicdanına kendi vicdanlarına uygun olan bir karar vermesiydi. Ama bunu değil de konuşmayı tercih ettiği için hala tartışmalara yeni tartışmalar, istifhamlara yeni istifhamlar, yeni bir süreç başlatılmasına da vesile oldu.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yürütme olarak, ihtiyacı olan her kurumun yanında olduklarını kaydeden Kapusuz, “Yürütme olarak, yasamanın ihtiyacı varsa yanındayız, yürütmenin ihtiyacı varsa yanındayız, yargının ihtiyacı varsa her türlü görevi yerine getirmeye mecburuz. Yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Biz karar mercii değiliz. Yargılamayı biz yapmıyoruz, hükmü de biz vermiyoruz. Ancak bilinmesini istediğimiz husus şudur ki verilen kararların vicdanlarda yerinin olması, kamuoyunda kabulünün açık bir şekilde kabul edilmesini de önemsiyoruz. Temyiz süresi var. Temyiz süresinde nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum. Ama onun üzerinden AK Parti'yi yıpratmak isteyenler, AK Parti'ye çamur atmak isteyenler, AK Parti'yi bu kararlarla yıpratmaya çalışanlar, şunu bilsinler ki milletimiz her şeyi çok açık görmekte ve bilmektedir ki AK Parti'yi bugüne kadar yıpratamadınız, bundan sonra da yıpratmaya gücünüz yetmeyecek.” şeklinde konuştu.

Kapusuz, şöyle devam etti: “Sayın Kılıçdaroğlu, bu konuda çok konuştu. Oraya girmeyeceğim. Ama son incilerinden bir tanesini daha ifade etti. Ben anketlere inanmıyorum, diyor. Neden anketlere inanmıyormuş? Efendim anketlerde 12 Haziran seçimlerinde yüzde 40 alacaklarmış da yüzde 26 alınca teşkilatlarının morali, motivasyonu bozulmuş. Kendileri de üzülmüşler. Kardeşim, sen bu millete hakaret edersen, bu memleketin Başbakanı’na saygısızlık yaparsan, sen bu memleketin yargısına hakaret edersen, bundan dolayı da bir fezleke düzenlendi diye kıyamet koparmaya kalkarsan, elbette senin millet nezdinde beklentilere cevap verecek sonuç alman mümkün değil. Bakınız, özellikle kurulduğu günden beri AK Parti ile ilgili hesabı olan herkes AK Parti'yi alt etmek, AK Parti'ye zarar vermek, AK Parti'yi sıkıntıya sokmak için büyük gayretler sarf ettiler. Şükürler olsun ki başaramadılar. Her seferinde AK Parti’nin içinde bir çatlak, ihtilaf beklediler, bununla ilgili gayret saf ettiler, başarılı olamadılar. Bunun üzerine başarılı olamayınca, CHP'de operasyon yaptılar. Ellerinde var olan bir kaseti piyasaya sürdüler, genel başkanı değiştirdiler. Kılıçdaroğlu'nu başa getirdiler.”

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’yi kurtaracağı şeklinde bir hava oluşturulduğunu kaydeden Kapusuz, “Millet estirilmek istenen bu rüzgarı doğru okudu.” ifadesini kulandı. AK Parti’nin her seçimde oyunu daha da artırdığını söyleyen Kapusuz, partinin en az üç dönem daha iktidarda olacağını savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz