Kar, 83 köyü ulaşıma kapattı

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Bartın’da da etkili oluyor. Bartın İl Özel İdaresi'nden...

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Bartın’da da etkili oluyor. Bartın İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre il genelinde 540 kilometrelik meafeden oluşan 83 köy yolunun ulaşıma kapandığı, 8 greyder, 3 damperli kamyon, 2 kar bıçaklı kamyon, 3 pikap olmak üzere 10 ekip ve toplam 35 personel ile yapılan karla mücadele çalışmalarıyla 75 köy yolunun ulaşıma açıldığı kapalı 8 köy yolunun da ulaşıma açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Bartın’da eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Bartın’da yoğun kar yağışı nedeniyle yarın taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün ara veridiği bildirildi.

Reklam
Reklam

BELEDIYEDEN SOLÜSYONLA KAR MÜCADELESI

Bartın Belediyesi ekipleri kar yağışı dolayısıyla yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bir ay öncesinden gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın kentte başlayan kar yağışından dolayı hem yayaların, hem de sürücülerin olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başkan Akın açıklamasında, "Karlanma ve buzlanmayı -70 dereceye kadar, donmayı 48 saate kadar önleyici özelliği olan solüsyon malzemeden bir ay önce 5 ton alarak kar yağışlı günler için tedarik etmiştik. Şimdi Kadın Doğum Çocuk Hastanesi, Öğretmen Evi yokuşu gibi kritik noktalarda ve rampalarda bu solüsyon malzemeyi yollara uyguluyor, diğer yollarda tuzlama çalışmasını yapıyoruz. Pahalı bir malzeme olmasına karşın belediye olarak solüsyonu tedarik ettik. Bu malzeme ayrıca yollara ve doğaya zarar vermiyor" dedi. Bartın Belediyesi'nin 24 saat ekiplerinin görevde olacağını belirten Başkan Akın, "Şu anda kent içi yollarımızda ve kaldırımlarımızda sıkıntı yok. Fen İşleri ve Temizlik İşleri ekiplerimizce kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Ancak bir taraftan da kar yağışı sürüyor. Belediye olarak her türlü tedbiri aldık." dedi.

Reklam
Reklam

SU SAYAÇLARINA DİKKAT

Bartın Belediyesi ayrıca su sayaçlarının donmaması için vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla, aşırı soğuk geçen bu günlerde su sayaçlarının donmasının önlenmesi için su abonelerinin tedbirli olmaları istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz