Kar altındaki hayvanlar için ekmek ağacı oluşturuldu

Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalması muhtemel hayvanlar için ekmek ağaçları...

Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalması muhtemel hayvanlar için ekmek ağaçları oluşturuldu. Duyarlı vatandaşlar, ağaçlara ekmek asarak kedi, köpek, kuş gibi hayvanları doyurdu.

İlçede etkili olan kar yağışı insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Doğa Dostları Derneği üyesi bir grup hayvan sever, dışarıda yaşam mücadelesi veren hayvanlara el uzattı. Dernek üyeleri, kar altında yiyecek bulmakta zorlanan kuşları için ilçedeki ağaçlara ekmek dilimleri astı. Ayrıca kedi ve köpekler için de ağaç diplerine ekmek bıraktı.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Veteriner Hekim Eray Ortalık, hayvanların yaşam mücadelesinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi: "Doğadaki hayvanların kış şartlarından etkilenmemelerini istedik. Bu nedenle derneğimizden 15 kişilik bir grupla evlerimizdeki kuru ekmekleri toplayarak belirlediğimiz bölgelerde ağaçlara asıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarına dikkat çekmeye çalışıyoruz, onlarda evlerindeki kuru ekmekleri değerlendirerek sadece 5 dakika sürecek bir etkinlikle doğadaki hayvanları korumuş olacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz