Kar Bitlis’i Esir Aldı

Bitlis’te günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı bugün itibari ile şiddetini artırınca hayat neredeyse felç...

Bitlis’te günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı bugün itibari ile şiddetini artırınca hayat neredeyse felç oldu.

Araçlar gibi insanlar da kar yağışından olumsuz etkilenirken, sis dolayısıyla görüş mesafesi sıfıra kadar indi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 85 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ve Belediye Başkanlığı ekipleri yollarda hummalı bir çalışma içerisine girdi. Tek katlı evlerinden yoğun kar yağışından çok fazla etkilendiği Bitlis’te, şiddetli yağışın geçen seneki kış mevsimini aratmadığı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Meteoroloji yetkilileri, bu yıl yağan toplam kar kalınlığının yaklaşık 20 metre, yerde bulunan kar kalınlığının ise yaklaşık 1 metre olduğu ifade ederken, yağışın önümüzdeki pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ise kar yağışında yük ve insan taşıyan ticari araçların mutlak suretle kar lastikli olmaları gerektiğini, aksi halde cezai işlem uygulanacağı bildirdiler. Yetkililer, sürücülerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları gerektiğini hatırlattılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: