Kar Doğuyu Esir Aldı; Ardahan -20 (2)

ERZİNCAN- SİVAS KARAYOLU 3 GÜNDÜR KAPALI Doğu'yu karayolu ile batıya bağlayan ve 3 gündür ulaşıma kapalı olan Erzincan-Sivas karayolunun Kızıldağ

ERZİNCAN- SİVAS KARAYOLU 3 GÜNDÜR KAPALI
Doğu'yu karayolu ile batıya bağlayan ve 3 gündür ulaşıma kapalı olan Erzincan-Sivas karayolunun Kızıldağ mevkisinde tipinin durmasının ardından, kar temizleme çalışmalarına başlandı.
Yine 3 gündür kapalı olan Erzincan -Gümüşhane karayolunda ise tipinin devam etmesi nedeniyle Karayolları ekipleri çalışma yapamıyor. Erzincan genelinde kapanan 374 köy yolunun açılması için 7 ayrı ekip 14 grayder, 6 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 9 kepçe ve 3 kar makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.
KAR MOTOSİKLETİYLE ARIZAYA GİDİYORLAR
Erzincan'da etkili olan kar ve tipi 565 köyden 250’sini elektriksiz bıraktı. Kırsal alana kar motosikletiyle ulaşan Aras Edaş ekipleri arızaları gidermeye başladı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle Erzincan genelinde enerji nakil hattındaki yaklaşık 60 demir ve tahta direk devirdi. Devrilen direkler nedeni ile Refahiye, İliç, Kemah ve Kemaliye ilçelerindeki yaklaşık 250 köye elektrik verilemedi. Aras Edaş ekipleri köy yollarının kapalı olması nedeniyle kar motosikletlerinden yararlandı. İl genelinde yaklaşık 150 personel 30 araçla yaşanan elektrik arızalarını gidermek için seferber olduklarını bildiren Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Alaattin Ateşal, program çerçevesinde köylere tek tek giderek arızaları gidermeye çaba gösterdiklerini belirtti. Ateşal, "Araçlarla gidilemeyen yerlere kar motosikleti ile gidip arızaları gidermeye çalışıyoruz" dedi.
KARS'TA KÖY YOLLARINDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
Kars'a 27 kilometre mesafedeki merkeze bağlı Akdere Köyünde şiddetli tipi nedeniyle kapanan yol, İl Özel İdaresi ekiplerince uzun süren çalışmalar sonucu açıldı. Şiddetli tipide, Akdere köy yolunda 1 metreyi aşkın kar nedeniyle iş makineleri güçlükle çalıştı. Kepçe ve greyder sık sık kara saplandı. Ekipler bir yandan kar temizliği yaparken, diğer yandan da kara saplanan araçları kurtardı. Ekiplerin Akdere Köy yolunda verdikleri kar ve soğukla savaş; karla mücadelede çekilen zorlukları gözler önüne serdi.
Kars'ta 75 köyün merkezlerle ulaşım bağlantısının kesik olduğunu belirten İl Özel İdaresi Merkez Ekip Şefi Güven Bayhan gece-gündüz demeden tıkanan köy yollarını açtıklarını bildirdi. Bayhan, "Hava eksi 13 derece. Şu an 19 kilometre yolumuz var. Karın kalınlığından dolayı en az 5 saate köye varabiliriz. Karla mücadelemiz devam ediyor. Kar kalınlığı bazı yerlerde 2 metreyi buluyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: