'Kar Engelini Kolay Açmak Için İl Özel İdaresi'nin Makine Parkı Genişletilecek'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, kış nedeniyle kapalı bulunan...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, kış nedeniyle kapalı bulunan köy yollarının daha hızlı açılabilmesi için İl Özel İdaresi makina parkının genişletileceğini söyledi. Kılıç, büyükşehir belediye başkanlığına aday olmayı düşünmediğini de açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, il binasında yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kılıç, kış mevsiminin şiddetli ve bol kar yağışlı geçtiği Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban, Çat'a bağlı köy yollarının sık sık kapandığını belirtti. İl Özel İdaresi'nin makina parkının yetersiz olmasından dolayı kapalı köy yollarının hızlı bir şekilde açılamadığını dile getiren Kılıç,"Güney ilçelerinde sık sık köy yolları kar ve tipi nedeniyle kapanıyor. İl Özel idaresi gerekli çalışmaları yapıyor ama köy yollarının tipi veya kar nedeniyle yeniden kapanıyor. İş makinası sayısı yetersiz olduğu için yollar zamanında açılamıyor. İş makinaları sık sık arıza yapıyor. Bu nedenle İl Özel İdaresi'ne karla mücadele için yeni iş makinaları alınması için girişim başlattık. Büyükşehir Belediyesi Yasası müsade ederse İl Özel İdaresi'ne yeni iş makinaları alacağız. Çünkü vatandaşımızın köyünde kar nedeniyle mahsur kalmasını istemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

OT İTHALİ İÇİN TKK'YE BAŞVURU YAPILSIN

Erzurum'un yaz mevsimini kurak geçirmesinden dolayı ot üretiminde sıkıntı yaşandığını da anlatan Murat Kılıç, bazı birlikler aracılığıyla ithalat yapıldığını kaydetti. Ot fiyatlarının fahiş miktarlara ulaşması üzerine Ziraat Odası gibi bazı birlikler üzerinden ot ithalinin yapıldığının ancak bunun sağlıklı ve dengeli şekilde çiftçinin eline ulaşamadığına dikkat çeken Kılıç,"Tarım Kredi Kooperatiflerine çiftçilerimiz ot için başvuru yapsın. Ocak ayında ilimiz çiftçisinin ihtiyacı kadar ot ithali yapılacak. Yaz mevsiminin kurak geçmesinden dolayı çiftçimiz ot sıkıntısı yaşamakta. Sıkıntıyı gidermek için ilgili bakanlık nezdinde girişim başlattık." diye konuştu.

ÇAĞRI MERKEZİNDEN ELEMAN ÇIKARTILMAYACAK

Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) çağrı merkezlerinin ihale sürecinin yenilenmesi nedeniyle kamuoyunda işten çıkartmaların yaşanacağına dair çıkan söylentilerin asılsız olduğunu da belirten Kılıç,"Çağrı merkezlerinde personelin işten çıkarılması söz konusu değil. Böyle bir endişeye gerek yok" diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Kılıç, lojistik köy projesi çalışmalarının mevsim nedeniyle ertelendiğini ve Şubat ayında çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Kılıç ayrıca şehirde hava kirliliğinin uluslararası standartların altında olduğuna değindi. Kılıç, Büyükşehir Belediye Yasası ile Antalya'dan sonra Türkiye'nin en büyük gelir payını yüzde 58,8 ile Erzurum'un alacağını ifade etti. AK Parti İl Başkanı, belediye başkanları ve bürokratlar arasındaki zaman zaman iletişim kopukluklarının yaşandığını bunu da teşkilat olarak düzene soktuklarını belirtti. Kılıç, bir soru üzerine belediye başkanlığı görevi düşünmediğine de dikkat çekerek,"Siyaseten bir beklentim yoktur. Nerede görev verilirse o görevi yaparım. Belediye başkanlığı gibi bir düşüncem yok" şeklinde konuştu. Kılıç, 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'nin ise gelecek yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: