Kar gören Fransızlar kayak malzemeleriyle sokağa çıktı

Fransa’nın Herault bölgesinde hava sıcaklığının eksi 10’ları bulduğu bölgede kar yağışını sevinçle karşılayan Fransızlar, kayak malzemeleriyle sokağa çıktı.Fransa’nın güneyinde bulunan Akdeniz sahili Herault bölgesinde kar yağışı sebebiyle kırmızı alarm verilirken yollar ve havaalanları kapatıldı.

Fransa’nın Herault bölgesinde hava sıcaklığının eksi 10’ları bulduğu bölgede kar yağışını sevinçle karşılayan Fransızlar, kayak malzemeleriyle sokağa çıktı.
Fransa’nın güneyinde bulunan Akdeniz sahili Herault bölgesinde kar yağışı sebebiyle kırmızı alarm verilirken yollar ve havaalanları kapatıldı. Dereceler eksi 10’u gösterirken kar yağışını sevinçle karşılayan bölge halkı çocuklar gibi eğlendi.
Yaklaşık 40 santimi aşması beklenen ve Herault bölgesinde nadir görülen kar yağışı bölge halkını sevince boğdu. Ülke gündemine düşen kar yağışı genç yaşlı demeden herkesi sevindirdi. İlginç görüntülere sahne olan Montpellier şehrinde kimileri profesyonel kayak takımları ile kimileri ise leğen veya banyo küveti ile sokaklarda karın tadını çıkardı. En son 8 yıl önce kar görülen bölgede verilen kırmızı alarm devam ediyor.
Öte yandan kar sevincinin yanı sıra sıcak bölge olması sebebiyle evsizlerin tercih ettiği kent olan Montpellier’de yetkililer sokakta yaşayan evsizleri barındırmak adına spor salonunu açtı.

Reklam
Reklam