Kar, Öğrenciler Için Ekmek Kapısı Oldu

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kış mevsiminin gelmesi öğrencilere iş imkanı sundu.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kış mevsiminin gelmesi öğrencilere iş imkanı sundu.

İlçe merkezinde etkisini gösteren kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu ilçede birçok lise öğrencisi, iş yerleri önünde ve evlerin damında biriken karları temizleyerek hem harçlıklarını çıkarıyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor.

Özellikle hafta sonları kar temizleyen öğrencilerden Cengiz Atak, okul harçlığını çıkarmak için kar temizlediğini belirterek, "Hafta sonları bizim için çok önemli. Çünkü sabah erken saatlerden itibaren arkadaşlarımla bir araya gelip kar temizleyecek yerleri belirliyoruz. İş yeri ve ev sahipleriyle anlaşarak 250 lira karşılığında kar temizliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut Varol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: