"Kar Serçesi" Gösterime Giriyor

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ikinci uzun metrajlı filmi, "Kar Serçesi" gösterime giriyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ikinci uzun metrajlı filmi, "Kar Serçesi" gösterime giriyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden yaklaşık 40 öğrencinin gönüllü olarak görev aldığı ikinci uzun metraj yapım olan "Kar Serçesi" filminin 12 Mayıs'ta vizyona gireceği belirtildi.

İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu'nun yazıp yönettiği filmin, uzun metraj türünde öncü nitelikte birçok yeniliği barındırdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Bir üniversite bünyesinde yapılan nadir uzun metraj bir film olması, bütün süreçlerinde eğitim amacının güdülmesi, çekimlerin tamamının Erzurum'da gerçekleştirilmesi, kamera önü ve kamera arkası kadronun bütünüyle öğrencilerden oluşması ve astronomik maliyetlerin söz konusu olduğu bir sektörde 4 bin 500 lira gibi oldukça mütevazı bir bütçeyle ve sınırlı teknik olanaklarla tamamlanması filmin özgün niteliklerinden."

"Kar Serçesi"nin Delikanlı Gerçekçi Sinema Okulu (DGSO) tarafından iki yıl içinde yapılan ikinci uzun metraj film olduğu bildirilen açıklamada, 7 ayda tamamlanan filmin 120 dakika olduğu ifade edildi.

Erzurum'da yetişen bir kız çocuğunun hikayesinin anlatıldığı filmin, 12 Mayıs'ta Atatürk Üniversitesi Oditoryum A Salonu'nda yapılacak gala ile izleyicilerin beğenisine sunulacağı kaydedildi.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: