Kar suları sele sebep oldu

BURSA (İHA) - Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde kar sularının erimesi sele sebep oldu.

Pınar Deresi'nin taşması ve Kirat ile Kocakaya mevkilerindeki tepelerden eriyerek gelen kar suları, Orhaniye, Osmaniye ve Söylemiş köylerindeki arazileri sular altında bıraktı. Osmaniye Muhtarı Ahmet Efe, kar sularının birden bire erimesi üzerine meydana gelen selin köy merkezini de tehdit ettiğini belirterek, "Durumu kaymakamlığa bildirdik. Köy Hizmetleri ile belediyeye ait araçlar hemen bölgeye gelerek köy içindeki yolu yardılar ve sel sularının evlere girmesini engellediler. Köyümüzde 5-6 ev kısmen zarar gördü" dedi.

Reklam
Reklam

Evlerin selden zarar görmesinin engellendiğini, ancak arazilerin büyük kısmının sular altında olduğunu söyleyen Efe, "Tahminen 1500 dönüme yakın arazi sular altında. Bu arazilerin büyük bölümünde buğday ekili ve meyve ağaçları var" diye konuştu.

Efe, benzer felaketlerin yaşanmaması için Osmaniye, Orhaniye ve Söylemiş köyleri arazilerinin de içinden geçen Pınar Deresi'nin yatağının temizlenmesini ve sele karşı tahliye kanalı yapılmasını istedi.

Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz da, kendilerine ilk haber geldiğinde öncelikle can güvenliği açısından sel sularının evlere girmemesi için gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade etti. Yavuz, bir hasar tespit komisyonu kurularak bölgedeki zararı ortaya çıkaracaklarını kaydetti.
Bu arada, İnegöl-Yenişehir yolunun bazı kısmının da sular altında kaldığı belirtildi.