Kar uçak seferlerini etkiledi

İSTANBUL (İHA) - Balkanlar üzerinden gelen ve tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.

İstanbul'dan sabah saatlerinde Denizli'ye giden THY uçağı, Denizli Çardak Havalimanı'ndaki şiddetli fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü. İstanbul'dan yapılması gereken Gaziantep, Kayseri ve Antalya seferleri de buradaki hava şartları nedeniyle iptal edildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Meydan Müdürlüğü yetkilileri, havalimanındaki pist temizleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, uçakların yaptığı gecikmelerin, İstanbul dışından gelecek olan uçakların yaptığı gecikmelerden ve onların getirdiği transit yolcuların beklenmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kötü hava şartları nedeniyle İstanbul'dan yapılması gereken Londra, Frankfurt, Antalya, Cezayir, Paris, Lion, Köln, Tiran, İzmir, Ankara, Cidde, Nice, Sarajevo, Telaviv, Hamburg ve Münih seferleri yaklaşık ikişer saatlik gecikmelerle gerçekleştirilebildi.

Bu arada THY'nin Taşkent - İstanbul seferini yapan uçağı, 9 saatlik bir gecikmeyle saat 15.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yapabildi.