Kar yağışı çatıların çökmesine sebep oldu

Erzincan'da son 4 gündür etkili olan kar yağışının ardından bazı işyerlerinin çatıları çöktü, araçlar soğuktan...

Erzincan'da son 4 gündür etkili olan kar yağışının ardından bazı işyerlerinin çatıları çöktü, araçlar soğuktan dondu. Binalardan sarkan buz sarkıtlarının boyu yaklaşık bir metreyi buldu.

İl genelinde etkili olan kar yağışı 4 gündür devam ediyor. Yaklaşık 40 santimetreye ulaşan kar nedeniyle şehir merkezi ve karayollarında trafikte aksamalar yaşanıyor. Son yılların en yoğun kar yağışını alan Erzincan’da, vatandaşlar günlük yaşamlarında zorluklarla karşılaşıyor. İl genelinde etkili olan tipi nedeniyle şehir merkezinde bulunan birkaç iş yerinin çatısı üzerindeki karın ağırlığını dayanamayarak çöktü. Sabah işyerini açmaya gelen iş yeri sahipleri çatının çöktüğünü görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. İş yeri sahipleri çatının kar yağışına dayanamadığını ve kardan dolayı çöktüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan yine etkili olan kar yağışı sonrası çatılar da buz saçaklarının boyu bir metreyi bulurken, soğuk nedeniyle araçlar da çalışmadı. Sabah işlerine gitmek için araçlarının başına gelen vatandaşlar da donan araçlarını çalıştırmak için çeşitli yöntemler denedi. Esnaf ise kardan dolayı kapanan işyerlerinin önünü kendi imkanları ile açmaya çalıştı.