Kar Yağışı Çiftçiyi Umutlandırdı

 Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Kars'ta, bugün yağan kar kuraklık endişesi bulunan çiftçinin yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Kars'ta, bugün yağan kar kuraklık endişesi bulunan çiftçinin yüzünü güldürdü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün kentte etkili olan kar yağışının kendilerini ve çiftçileri sevindirdiğini söyledi. Tarımsal üretimin artması için bol yağışın önemli olduğunu dile getiren Düzgün, Kars'ta 2014 yılı üretim sezonu başlamadığı için sıkıntı görünmediğini ancak yağış olmasaydı ekim ve hasat dönemi büyük sorunlar yaşayabileceklerini söyledi. Yer altı suları, meralar ve ot verimi açısından yağışa ihtiyaç duyduklarını ifade eden Düzgün, "Bu yıl aralık ve ocak ayında maalesef geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre üçte bir düzeyinde daha az yağış aldık. Şu yağış bizi sevindirdi. İnşallah biraz rahatlamamızı sağlayacak. Hem toprak açısından hem de karın erimesiyle ileriye dönük barajlarımızın, göletlerimizin ve yer altı sularımızın doluluğu konusunda rahatlama yaşayacağız" dedi. Düzgün, yağışla bu yıl hasat döneminde tarımsal verimliliğin artmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: