Kar yağışı Samsun'da hayatı olumsuz etkiliyor

Samsun kent merkezi ve içlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 416 köy yolu ulaşıma...

Samsun kent merkezi ve içlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 416 köy yolu ulaşıma kapanırken 17 ilçede eğitime ara verildi.

Gündüz başlayan ve gece etkisini arttırarak sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 3 bin 578 kilometre uzunluğundaki 416 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, Çarşamba 60, Vezirköprü'de 45, Ayvacık 33, Salıpazarı 32, Tekkeköy 31, Ladik 30, Asarcık 28, Kavak 23, Alaçam, Havza, 19 Mayıs 20, Atakum 18, Bafra 17, Canik 15, Terme 14, İlkadım, ve Yakakent ilçelerinde 5 köy yolu ulaşıma kapalı. Aynı açıklamada, kardan dolayı kapalı olan 3 bin 578 kilometre uzunluğundaki 416 köyde kar temizleme çalışmalarının 30 greyder, 19 lastikli kepçe ve 2 kar bıçaklı kamyondan oluşan 51 ekip ile aralıksız yapıldığı belirtildi. Öte yandan kar yağışı bazı ilçelerde eğitime olanak tanımadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Ayvacık, Asarcık, Çarşamba, Havza, Kavak, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy ve Vezirköprü'de okulların tamamı 1 gün süreyle tatil edildi. Tekkeköy’deki köy okulları ve Ladik'te ise tümü 2 gün süreyle eğitime ara verilirken Alaçam'da Kızlan bölgesinde, Atakum'da özel eğitim okulları 1 gün tatil edilirken, taşımalı ortaöğretim öğrencileri ise izinli sayılacak. Canik'te Gödekli, Uluçayır, Gecehan, Düzören, Başalan, Düzardıç, Yeşilpınar, Fındıcak, Çamalan, Gökçepınar, Tuzaklı, Yayla, Gökalan, Ambarlı, Adatepe, Muratlı, Hacınaipli köylerinin okulları 2 gün süreyle, İlkadım'da taşıma merkezli ilköğretim okulları 1 gün süreyle, 19 Mayıs'ta Kösedik, Kuşkayası, Karagöl, Esentepe Düzköy İlköğretim Okulları 1 gün süreyle, tatil edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz