Kar yağışı tavukçuları zorda bıraktı

Tavuk üreticilerini kar yağışı zor durumda bıraktı birçok üreticinin tavuk sevkiyatı yapmakta güçlük çekti

Alaplı Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Cemal Çeliköz, Tavuk üreticilerini kış şartlarında zor durumda kaldığını birçok üreticinin tavuk sevkiyatı yapmakta güçlük çektiğini söyledi.

Çeliköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kötü hava şartları nedeniyle Tavuk Çiftliklerine ulaşımın güçlükle sağlandığını, özel idare tarafından açılan yolların kar yağışı nedeniyle tekrar kapandığını söyledi.

Tavuk almak için çiftliklere gelen araçların yolda kaldığını kaydeden Çelikgöz, şunları söyledi;

“Kar nedeniyle çiftliklere ulaşım güçlükle sağlanıyor. Özel İdare ekipleri çiftliklerin yollarını acıyor ancak kısa süre sonra kar nedeniyle tekrar kapanıyor.Tavuklara yem getiren araçlar kardan dolayı çiftliklere ulaşamadı. Tavuk almak için çiftliklere gelmek isteyen kamyonlar ise yollarda kalıyor. Şu an için kesimhanelere tavuk sevkiyatı başladı. Ayrıca kar nedeniyle iptal olan kongre ise önümüzdeki haftaya ertelendi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz