Kar yağışının gecikmesi belediyelere yaradı

Bu sene kar yağışının önceki yıllara göre geç başlaması belediyelerin işine yaradı. Kayseri Kocasinan Belediyesi...

Bu sene kar yağışının önceki yıllara göre geç başlaması belediyelerin işine yaradı. Kayseri Kocasinan Belediyesi önceki yıllara göre karla mücadele gerekmeyince diğer alanlarda 25 gün daha fazla çalışma imkanı buldu.
Bu yıl kar yağışının geçen yıllara göre aralık ayı ortalarına sarktığını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ”Yıllardır uyguladığımız planlara göre Kasım ayı ortalarına kadar yaz sezonu çalışmalarımızı tamamlarız. O tarihten sonra da zaten kar yağardı. Bu yıl yağış olmaması nedeniyle fazladan 25 gün daha çalışabilme imkanı bulduk. Ortada iş bırakmadan işlerimizi bitirdik. Meteorolojik bilgileri de göz önüne alarak araç, personel, malzeme bakım ve tedarikini yapıp kış hazırlıklarını tamamladık.” dedi.
Başkan Bekir Yıldız, bu yıl 3 tuzlama-kar küreme, 1 tuzlama, 2 kar kürüme, 7 grayder, 13 kepçe, 23 damperli kamyon ve 310 kişilik personelle birlikte yağış durumuna göre kar ve buz mücadelesi yapacaklarını söyledi. Buzlanma için depomuzdaki 150 ton tuza ilaveten 200 ton daha aldıklarının belirten Yıldız, “3 vardiya şeklinde 24 saat aralıksız çalışacak personelimize sorumluluk alanı tahsisi yaptık. Biz belediye olarak her ne kadar gerekli tedbirleri alsak, kar, buz ve kış mücadelesi yapsak da önemli olan sürücü ve yayaların dikkatli olmasıdır. Bu nedenle herkesin gerekli dikkat ve özeni göstermesi gerekiyor. Sürücülerimizi bir kez daha dikkatli araç kullanma konusunda uyarıyoruz. Allah kaza bela vermesin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz