Kara Avcılığı dönemi sona erdi

2013–2014 av dönemi kara avcılığı döneminin 24.02.2013 tarihinde sona erdiği açıklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı XV. Bölge Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Güntaç Kayapınar yaptığı yazılı açıklamada; “2013–2014 av dönemi kara avcılığı 24.02.2013 tarihinde sona ermiştir. Bu tarihten sonra her türlü kara avcılığı yasaktır. Özellikle ilimizde yaygın olarak yapılan ve halk arasında çatı avı olarak tabir edilen canlı mühre ve tuzak ile yapılan avlanma usulü kesinlikle yasaktır.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda ve Merkez Av Komisyonu Kararında belirlenen süreler dışında avlanmak yasaktır. Ayrıca, tuzak, kapan, ilmek, kafes vb. gibi araç ve gereçlerle av hayvanlarının canlı yâda ölü olarak avlanması yasaktır.

Reklam
Reklam

Şube Müdürlüğümüzce, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve Merkez Av Komisyonu Kararında yasaklanan tuzak, kapan, ilmek, kafes ve benzeri araç ve gereçlerle avlanan avcılara her bir aykırılık için 217,00 TL idari para cezası verilmektedir. Ayrıca ele geçirilen ölü yâda canlı 1 adet keklik için 350 TL, canlı mühre olarak kullanılan 1 adet keklik için 500 TL ve 1 adet tavşan için 500 TL üzerinden tazminat davası açılmaktadır.

Avcılarımızın herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaması için 24.02.2013 tarihinden sonra her ne suretle olursa olsun, tüfek ve canlı keklik ile ava çıkmamaları gerekmektedir. Yaban hayvanları üreme, tüy değiştirme ve göç dönemlerinde rahatsız edilemez, yavru ve yumurtaları toplanamaz, yuvaları dağıtılamaz. Bu kabahatleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında Şube Müdürlüğümüzün yürüttüğü denetim faaliyetlerinin yanı sıra avcılarımıza ve avcı derneklerimize de büyük mesuliyetler düşmektedir. Avcılarımızın yaban hayatı sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranması gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korumasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, av yasakları hususunda daha hassas davranmalarını bekleriz” dedi.

Reklam
Reklam

Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: