Kara avcılığı yasağı başladı

ISPARTA (İHA)- Ülke genelinde devam eden olumsuz hava şartları sebebiyle kara avcılığı yasağı başladı.
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinin yoğun bir kar örtüsü altında kalması ve bu durumun av yaban hayatı üzerinde çok olumsuz etki yapması sebebiyle avlanma Çevre ve Orman Bakanlığı'nca ikinci bir emre kadar yasaklandı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, yaban hayvanlarının açlıktan etkilenmemeleri için Isparta'nın av-yaban hayatı yönünden önemli bölgelerinde yemleme çalışmalarına başladı. Çevre Müdürlüğü yetkilileri, Isparta'nın çok geniş coğrafi yapıya sahip olması ve personel, araç, gereç imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi mahalli avcı kuruluşları, kaymakamlıklar, tarım ilçe müdürlükleri, orman işletmeleri, belediyeler ve askeri birliklerin de imkanları ölçüsünde bu çalışmalara katılmalarının sağlanması için ilgili kurumlarla irtibata geçildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

50 AVCIYA YASAL İŞLEM Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Ekipleri, Jandarma Birimleri ve Orman Bölge Müdürlüğü görevlileriyle yaptığı çalışma sonucunda 2003 yılı içinde 50 kişi hakkında yasal işlem yaptı. Bu kaçak avcılara ait 46 av tüfeği, 321 adet av fişeği ve avcıların yasa dışı olarak avladıkları 15 keklik, 1 tavşan, 1 güvercin, 1 ardıç kuşu ile pazarda satışı yapılmak üzere 4 kekliğe el konuldu.

Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, yasak yerde ve zamanda avlandıkları ve belgesiz tüfek taşıdıkları için bu avcılara 14 milyar lira idari para cezası, vurdukları av hayvanları için 7 milyar 475 milyon lira tazminat cezası tahakkuk ettirildiğini bildirdi. Büyükküpçü, 2003-2004 av sezonu için 231 kişinin avlanma bedeli ödeyerek 'avlanma izin belgesi' aldığını kaydetti.